Gazete Vatan Logo

Yemek ustası şeflerin sevdikleri mekanlar

Pek çok kişi onların yemeklerini sevdiği için çalıştıkları mekanlara gidiyor. Peki onlar dışarıda yemek-içmek için hangi adresleri tercih ediyor biliyor musunuz? Ünlü şeflere sorduk işte yanıtlar...

Yemek ustası şeflerin sevdikleri mekanlar

Baharla birlikte kendimizi sokaklara atıp sevdiğimiz duraklarda biraz soluklanmayı ve hayatı keşfetmeyi istiyoruz. Önce bulunduğumuuz kentte sonra da yakınlarda... Gastronomi dünyasının ünlü şefleri de bu hafta İstanbul’da gitmekten hoşlandıkları mekanları ve neden sevdiklerini anlattı. Kimi Anadolu mutfağının örneklerini tattırdığı, kimi ise yeni tatları sunduğu için onların tercihi. İşte o mekanlar.

Aydın Demir-Feriye restoran executive şefi

Neni ve Dudakpayı favori mekanlarım

Bağdat caddesi CKM Kültür Merkezi’nin sokağında 4 ay önce açılan NENİ Brasseria çok nezih ve yemekleri, hizmeti muhteşem bir yer. Sostanza usulü limonlu tavuk, kahvaltısı, orman meyveli pavlavo ve potta cream tatlısı mükemmel. Bir diğeri de Ataşehir Watergarden icerisindeki Dudakpayı. Yeni nesil Türk lokantası.

Selin Kutucular-şef

Pulat Çiftliği’nin doğallığını seviyorum

Pulat çiftliği kendi çiftliğinden ürünleriyle menü hazırlamış. Risottosu, ayrıca canlı müzik var, gençler gitar çalıyor. Her şey çok doğal.

Büyükada Milto da baharda adaya günlük kaçamak yaptığımız zaman, bütün kış özlediğimiz yıllardır değişmeyen menüsünü sunuyor, kabak kızartma ve tüm mezeleri mükemmel.

Haberin Devamı

Deniz Temel-Alancha restoran executive şefi

Anadolu mutfağının en iyisi Çiya

Kesinlikle Çiya bence, master of anatolian cuisine. Bu arada özellikle seçmemin sebebi anadolu mutfağı kavramı sokaktan daha gerçek evde köyde var, Çiya da işte bunu yapıyor ve Anadolu ev halk mutfağını Kadıköye taşıyor. Mesala kaymaklı eşekturpu dolması, Çağlali kuzu kapama, Yenidünya kebabı.

Aylin Yazıcıoğlu-Nicole restoran executive şefi

Balat Sahil restoranın balığı efsane

Yaz-kış farketmez pazar öğleden sonraları Basta Streetfood Bar hem şefleriyle sohbet edip hem sezonun yeni malzemeleriyle salata, dürümlerini keşfettiğim adres olarak birinci favorim. Bahar aylarında bir de Balat Sahil Lokantası, odun fırınında yaptığı kalkan balığı efsane!

Deniz Şahin-Kiva restoran şefi

Lacivert’in kahvaltısı harika

Lacivert pazar kahvaltısı için açık hava mis. Kahvaltıda sunduğu peynir ve yeşillikler bölümün çeşitliliği muhteşem. Acarkent Günaydın yeşillikler arasında harika. Günaydın’a her ne kadar et için gidilse de ben soğuk başlangıçlarda servis ettikleri lezzetlerli büyük zevkle yiyorum.

Haberin Devamı

Eyüp Kemal Sevinç-Eks mutfak kurucu şefi

Etin lezzetlisi Günaydın’da

Bostancı Günaydın hem evime yakın olduğu için :) hem de Türkiye’de eti en iyi hazırlayan ve sunarım mekan olduğu için

İstinye park Masa Restaurant- Genel de iş yemeklerinde tercih ediyorum

Kalamış Quzo Restaurant - Hem lezzetli deniz mahsülleri için hem de eğlenceli bir mekan olduğu için. Tabi bir de şef mehmet Yalçınkaya mutfak ekibinin başında olduğu için tercih ediyorum.

Ali Ronay-D-ream group operasyon executive şefi

Asitnane ve Bomonti Ada

Bahar aylarında güzelleşen hava ile birlikte tercihimiz genellikle dış alan mekanları oluyor.

Bomonti Ada’nın tarihi dokusu içerisinde ki avlusu hem bizler hem de çocuklar için ideal bir alan. Farklı yeme içme seçenekleri ve Bahar ayı etkinlikleri ile bizlerin tercihlerinden birisi. Bir diger tercihimiz tarihi yarımada, müzeler ve Eminönü yeme içme cenetti. Özellikle Asitane restoranın bahçesi.

Haberin Devamı