Gazete Vatan Logo

Yazın en trend çiçek tasarımları

Baharla birlikte her yer çiçek açtı. Peki bu sezon düğünlerde, gelin buketlerinde hangi çiçekleri daha çok göreceğiz Çiçek tasarımcısı Selen OkanTanyeri anlattı

Yazın en trend çiçek tasarımları

Çiçekler rengarenk güzellikleri ve mis kokularıyla altın çağını yaşıyor. Göz alıcı gelin buketleri, şık masa süslemeleri, y ıllarca bozulmadan saklanmak için hazırlanmış tasarımları her yerde gözümüze çarpıyor. Baharla birlikte İstanbul’da da her yer çiçek açtı. Hatta bu hafta sonu Küçük Çiftlik Park’ta düzenlenen Floralfest, Türkiye’nin en yaratıcı çiçek tasarımcılarını, butik çicekçilerini ve çiçek tutkunlarını bir araya getiriyor. Çiçeklerin dünyasında bir gün geçirmek istiyorsanız festival bu akşam saat 20.00’a kadar sürüyor. Biz de Floralfest’in danışmanı, çiçek tasarımcısı Selen Okan Tanyeri ile yazın çiçek trendlerini konuştuk.

Mor tonlarında güller, vanda orkideler her yerde

Bu yılki pantoneye göre 2018’in rengi morötesi ultra-violet rengi. Davet ve özel günler için mor tonlarında güller, delphiniumlar, vanda orkidelerden bahsedebiliriz. Düğünler için ise Şeyma Subaşı ile pampas dalları olmazsa olmazlar arasına girdi dersek abartmış olmayız. Ama davetler için çiçek seçimi yaparken konsepte, kendi ruhunuza uygun ama aynı zamanda da mevsim ile uyumlu çiçekleri seçmelisiniz. Tropik bir konseptin içinde starliçe çiçekleri kullanın. Vintage bir düğün konseptinde şakayıklar başrol oynarken cymbidium orkidelerle modern bir tasarımı işin içine katmamak gerekir. Bu sene doğallık ön planda, yeşil doku daha çok var; renkli çiçekler de dağınık formlarla bu tasarımı tamamlıyor.

Haberin Devamı

Gelin buketlerinde şakayık ve İngiliz bahçe gülleri var

Gelin buketi seçiminde gelinlikle uyumlu bir tasarım formu seçmelisiniz. Hayalinizde yer alan fotoğrafı planlarken çiçeğinizin rengi, formu büyük önem taşıyor. Yaz döneminde pastel tonlar daha güzel görüntü veriyor. Bu yıl doğal dokunuşlar ön planda, dağınık, biraz daha büyük gelin buketlerinde tek bir tür yetmez diyerek farklı form, renk ve türlere yer verebilirsiniz. Şakayık ve İngiliz bahçe gülleri buketlerin içinde olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Gelin buketlerinde ipek şifon kurdeleleri daha sık göreceğiz. İster tek renk, isterseniz de iki renk kurdele tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Arajmanlar daha doğal

Pastel tonlarda şakayıklar, bahçe gülleri, ara malzemeler olarak okaliptüs yaprakları, biraz grilik vermesi için brunnialar, renk dokunuşları için ise hipericumlar ve sanki bir kelebek gibi buketlere konmuş hissini veren tek bir tane succulent ya da vanda orkideler ön plana çıkacak. Daha net ve daha doğal aranjmanlar ile sade ve göz yormadan uyum gösteren çiçekler de çok tercih ediliyor.

Protealar bu yaz buketlerin vazgeçilmezi olacak

Şakayık yine popülerliğini koruyor. Dağınık formlu buketler de ise farklılık arayanların tercihi beyaz renkli protea olabilir. Bir bukette tek odak noktası olarak bir büyük protea diğer çiçekler arasında inanılmaz güzel görünüyor. Klasik tasarımların vazgeçilmezi ise gül yine bu yıl da bizlerle. Ama İngiliz bahçe gülleri, David Austen gülleri gibi katmerli gül çeşitleri de vazgeçilmezler arasında diyebiliriz.

Vazoya koyarken bunlara dikkat

Kesme çiçekleri vazoya koyduğunuz zaman suya giren dallar üzerinde yaprak bırakmayın. Bakteri üremesine sebep olur; aynı zamanda da kötü bir kokuya! Bunun sonucunda da çiçekler çabuk bozulur. Temiz dallı çiçekleri suya koyarken dalların uç kısımlarından verevine kesin. Bu uygulama ile çiçek, rahat bir şekilde su alımını yapar. Suyunu her gün değiştirir, uçlarını da iki günde bir keserseniz çiçeklerinizin ömrünü uzatmış olursunuz.

Haberin Devamı

Kolay yetişen 5 bahçe bitkisi

Acıbakla Lupinus: Nemli ve geçirgen toprak sever. Haziran-Temmuz aylarında çiçeklenir. Bol güneş görmek ister.

Sardunya: Haziran-Ağustos’ta çiçeklenir. Güneş ve yarı gölge sever. Sıvı çiçek gübresiyle 15 günde bir beslenmesi yeterlidir.

Bodrum papatyası: Mart-Ağustos aylarında çiçeklidir. Beyaz, mor renklerde olan çiçekleri dikkat çekicidir. Güneş sever.

Küpe çiçeği: Sağlıklı gelişim için fazla güneş almayan, aydınlık alanları tercih edin. Funda toprağını sever.

Klematis: Kil ve silis karışımı topraklarda yetiştirin. Gölge seven bir sarmaşık türüdür. Gövdesi ince, çiçekleriyse büyüktür.