Yeni doğan bebek de emekli de zam bekliyor!

‘Bebeğin ilk altını devletten’ sloganlarıyla hayatımıza giren doğum yardımı ödemeleri 6 yılda değişmedi. Şimdi herkes her doğan çocuk için ödenen desteğin artıp artmayacağını merak ediyor... Emekliler de taban aylıklarının enflasyon oranında artmasını istiyor.

Yeni doğan bebek de  emekli de zam bekliyor

Doğum yardımı ödemesi 2015 yılında yasalaşarak hayatımıza girdi.  Doğum yardımı enflasyon verilerinin çok altında kalarak değersizleşti. ‘Bebeğin ilk altını Devletten’ sloganıyla hayatımıza giren doğum yardımı ödemesi bu günlerde çok düşük kaldı. Şimdi herkes bu destek ödemesi de artacak mı diye soruyor?

ARTIRILMAYAN TEK ÖDEME DOĞUM YARDIMI!

15/05/2015 Yılından itibaren doğan tüm çocuklar için ilk çocukta 300, ikinci çocukta 400, 3. ve sonraki doğumlar için 600 TL doğum yardımı ödemesi yapılmaktadır. Uygulama hayatımıza girdiğinde çeyrek altının fiyatı 165 TL ile 175 TL aralığındaydı.  Destek ödemesi ‘Bebeğin ilk altını devletten’ sloganlarıyla hayatımıza girdi ve büyük taktir topladı. Ancak yıllar itibariyle gelinen noktada doğum yardımı ödemesine ne bir zam, ne bir yeniden değerlendirme ne de enflasyon farkı uygulandı. Hal böyle olunca 2015 yılında bebeğin ilk altını devletten olurken 2021 yılında bebeğin ilk kutu maması devletten olmaya başladı.

EMEKLİ TABAN AYLIKLARI DA ERİDİ!

2021 Yılında yaşamış olduğumuz yüksek enflasyon mücadelesinden nasibini alan bir tek doğum yardımı ödemesi değil elbette. 1500 TL’de tutulan taban emekli aylıkları da yeni emekli olan kişileri ne yazık ki yoksulluğa doğru sürüklüyor. Yıllardır enflasyon düzenlemesi veya zam alamayan taban emekli aylığıyla bu gün sadece 500 adet tam ekmek alabiliyorsunuz. En düşük kira tutarı bile büyük şehirlerde 2000 TL’yi geçmişken bu rakam hayat standartlarının oldukça aşağısında kalıyor. Umarız ki doğum yardımları ve emekli taban aylıkları yeni yılda da enflasyon verilerine göre güncellenir, bu kesimde de vatandaşlarımız derin bir nefes almış olur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR