Nejat İşler’in yeni hayatını anlamak

Nejat İşler, Bodrum Gümüşlük’te Tezgah adlı bir sahaf açarak oyunculuğa başlamadan önceki işine geri dönmüş.

Teşvikiye’de seyyar sahaf tezgahı olan, ünlendikten sonra da Galatasaray’da Tezgah adında bir sahaf dükkanı işleten oyuncu, 2004 yılında devrettiği dükkanını böylece tekrar açmış oldu. İstanbul’un göbeğinde Teşvikiye’de kitapla ilgisi olan olmayan özellikle kızların fena hayran olduğu sıkı takipte kaldıkları bir karakterdi. Öyle ki onunla konuşmaya çalışan çok kız arkadaşım vardı. Oda bunun farkına varıp mesafesini nazikçe öyle güzel koyardı ki... Hayranları uzaktan hayranlıkla seyretmek dışında bir şey yapamazlardı. Yere serili kitaplar arasında, kenara oturur müşterilerini beklerdi.

İşler, daha önceki açıklamasında milyarlar kazandığını ama hiç görmediğini belirtmiş ve şunları söylemişti: “Şu an çalışmıyorum, yaşıyorum. Evet, trilyonlar kazandım belki... Ama hiç görmedim. Hayatı çok sevdim, hep sevdim hayatı. Trilyonlar belki başkalarına gitti, pek de umursamıyorum. Hep hayatta kaldım, hayatta kalmaya devam edeceğim. Şimdi köydeyim. Benim hiç köyüm olmadı. Ben İstanbul’da büyüdüm. Şimdi bir köye sahip oldum. Vicdan ve empatinin kafada olduğunu düşünüyordum. Herkesin hakkı olduğunu düşünmek zorundayım.”

Haberin Devamı

Bir süredir Bodrum Gümüşlük’te yaşamını sürdüren İşler, geçtiğimiz günlerde Bodrumspor yararına düzenlenen programa katılarak eğlenceli zaman geçirmişti. Haberleri, “Zirvede olduğu günlerde” gibi cümlelerle başlıyordu. Yaşadıkları hiçe sayılarak. İşler’in yaşam mücadelesi vererek hastalıkla uğraştığı günleri nasıl unuturuz ve nasıl onu anlamayız? Bence en doğru kararı vermiş. Yeni hayatında aldığı kararlara saygı duymalıyız. Demek ki hayattan ve yaşadıklarından o kadar bunalmış ki, yaşantısının ilk noktasına dönmek ona en doğru hareket olarak gelmiş. İstediği zaman, tekrar uzak durmak istediği hayata dönmek onun için zor olmasa gerek. Bu kadar hayranı ve bu kadar başarılı işlere imza attık sonra.

Durum o kadar ciddi

Survivor All Star heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 80 bölüm çekilecek Survivor All Star’ın toplam maliyetinin 17 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. Sıkı bir takipçisiyim. Orası kötülerle iyilerin savaşına döndü. Güç kadar karakter savaşına da dönüştü. Her iki takımda da beklenen ayrılıklar ve gruplaşmalar başladı. Hayat ile ilgili bence çok güzel örnek ve karakter dersleri veriyorlar. Demek ki yaşam savaşında insanların içindeki fırtınalar böyle kopuyor. Baksanıza Survivor All Star yarışmacıları Ahmet Çakar’ı bile çileden çıkarmış. Attığı Twitter’da “Survivor’a bakıyorum da, Acun eline kırbaç almalı disiplini sağlamalı, ilginç olur” demiş. Durum o kadar ciddi yani...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR