Merakla beklediğim filmler

Hafif rahatsızlanınca uzandım, bir kenara koyduğum filmleri izlemeye başladım. Bir süre sonra dayanamadım, eskilere de el attım. Sevdiğin filmleri tekrar tekrar izlemek bir başka oluyor. Vazgeçemediğin o çizgi filmleri de... Kalabalık listede aklıma gelenler: Star Wars, The Muppet Show, Batman, Süperman, Dirty Dancing, The Outsiders, Grease... Gel de vazgeç. Arşivi karıştırırken, aklıma devamı çekilecek filmler geldi. Bir araştırmadan sonra oluşan listeyi sizlerle paylaşıyorum. Tarihlerine baktığımızda, beklemekten başka çaremiz yok.

Yıldız Savaşları: Bölüm 7/Star Wars: Episode VII (2015)

George Lucas tarafından yaratıldı ve bir fenomen haline geldi. Disney’in LucasFilm’i satın almasıyla, Star Wars serisinin devamının geleceği açıklanmıştı. 18 Aralık’ta vizyona girecek filmin yönetmen koltuğu bu sefer J.J. Abrams’a emanet. 1977’den bu yana hayranları tarafından sıkı takip edilen serinin, çekildiğinde üçleme yapan filmi yine rotasından şaşmıyor. Filmin 8 ve 9. bölümleri de olacak kısacası.

Haberin Devamı

Terminatör: Yaratılış/Terminator: Genisys (2015)

İlk iki filmde aynı senariste sahip olan yeni Terminatör, 90’ların hikayesini günümüze taşıyor. En büyük sürprizleri ise, Sarah Connor’ı Game Of Thrones’dan tanıdığımız, büyülü gözlere sahip, gümüş saçlı Khaleesi’i Emilia Clarke’ın canlandırıyor oluşu. Üçleme olarak düşünülen serinin 2. filminin 2017, 3. filminin 2018’de çıkması bekleniyor.

007 Bond 24 (2015)

James Bond rolünde yine Daniel Craig’i izleyeceğimiz film, 23 Ekim’de İngiltere’de gösterime girecek.Türkiye gösterimi için 6 Kasım diye konuşuluyor.

Uyumsuz/Divergent ( 2016)

Oyunculara da senaryoya da bayılmıştım. Filminin devamı 20 Mart’ta Amerika’da vizyona giriyor. Serinin 3. filmi Vefakâr: Bölüm 1 (Allegiant: Part 1) 2016 yılında vizyona girecek.

X-Men: Apocalypse (2016)

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (X-Men: Days of Future Past) filminin finalinden sonra yayınlanan sahneyle heyacanımızı daha da arttıran ve en iyi X-Men filmi olacağı garantisi veren filmin yönetmen koltuğunda, 4. kez Bryan Singer oturuyor. Film 27 Mayıs’ta Amerika’da vizyona girecek. Bir hatırlatma: Çizgi romanlarını kitapçılarda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Batman&Superman: Dawn of Justice (2016)

Yayınlanan fotoğraflarıyla bile olumlu/olumsuz epey eleştirilen filmin, 25 Mart 2016’da Amerika’da vizyona girmesi planlanıyor. Ben Affleck uzun tartışmalar ve sosyal medyada bolca ‘nasıl Batman olur’ hakaretlerine maruz kalsa da, rolü kapmışa benziyor. Warner Bros. yapımcılığında ve yine Zack Snyder yönetmenliğinde hayata geçirilen projede, senaryo yine David S. Goyer’ın kaleminden. Henry Cavill’i tekrar Superman olarak izleyeceğimiz filmde kendisine Diane Lane, Laurence Fishburne eşlik edecek. Frank Miller’ın 1986 tarihli kitabından. Batman ile Superman’ın karşı karşıya geliyor.

Avatar 2 (2016)

James Cameron çekmemekte direndi, ancak yenik düştü. Avatar’ın 2. filmi 2016, 3.filmi 2017, 4. filmi 2018’de vizyona girecek.

Alice in Wonderland: Through the Looking Glass (2016)

Kadronun aynı kaldığı Alice Harikalar Diyarında filminin 2’ncisinde yönetmen koltuğunu Tim Burton, Muppets ile sinema dünyasına giriş yapan James Bobin’e devrediyor. Film 27 Mayıs’ta Türkiye’de vizyona girecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR