Festival havaları geliyor

İlkbahar yaklaşıyor. Papatyaların açtığını, ağaçların çiçeklendiğini görmeye başladık. Güneş bizi sık sık aldatsa da, baharın sarhoşluğu başladı. Mevsim değişikliklerinin şoklarını, sarsıntılarını yaşasak da, ilkbahar seyahat havalarının da başlaması demek. Festival hareketlerinin de… Erken rezervasyonların faydalarını hatırlamakta yarar var. Onun için, sezon boyunca bizi bekleyen festivallere bir bakalım... Her yıl en azından bir festivale gitsek mi acaba?

Kraliçe Günü ve Çılgın Amsterdam

En yakın tarihteki festivalimiz Hollanda’da yapılıyor. Hollandalılar bugüne “Koninginnedag” diyor, yani Kraliçe Günü. Tüm Hollanda’da Nisan ayının sonunda kraliçenin doğum günü kutlanır. Kraliçe Günü özellikle Amsterdam’da büyük, çılgın bir açık hava festivaline daha çok partisine dönüşür. Dünya starlarının konserleri, DJ performansları, şovlar…

Özellikle Avrupa’nın dört bir yanından yüz binlerce genç Amsterdam’a akın eder. Şehirde, her yer, her şey o günlerde turuncuya bürünür. Çok Türk genci de bu festivali yakından takip eder. Amsterdam meydanında lunapark kurulur.

Haberin Devamı

Songkran Su Festivali-Tayland

Tayland’ta yeni yıl, senenin en sıcak günlerine rastlayınca Taylandlılar çareyi bu ıslak festivalde bulmuş. 13-15 Nisan arasına denk gelen günü Taylandlılar su tabancaları, kovalar, hatta hortumların kullanıldığı dev bir su savaşı ile kutluyor. Merak etmeyin, nem yok. Hemencecik kuruyorsunuz.

Paris Müzik Festivali-Fransa

Fete de la Musique, 21 Haziran’da başlıyor. Amatör ve profosyonel müzisyenlerin katılımı tamamen serbest. Şehrin büyük meydanlarında tanınmış ünlü sanatçılar konser verirken, ara sokaklarda, her yerde, dünyanın birçok yerinden gelmiş şarkıcıların performanslarını duyabilirsiniz.

Glastonbury Festival-İngiltere

Haziran ayının son haftasında düzenlenen Glastonbury Festival, yeryüzünün en büyük müzik ve performans festivali. Her müzikseverin hayalini süsleyen bir festival.

San Fermin Pamplona-İspanya

San Fermin Festivali Kuzey İspanya’da, Pamplona şehrinde her yıl 6 ile 14 Temmuz arasında düzenlenen, geçmişi eskilere dayanan bir kutlama. Bu kutlamada en önemli aktivite encierro, yani boğaların koşması olmakla beraber, festival hafta boyunca süren bir sürü diğer geleneksel etkinlikleri de kapsar.

Haberin Devamı

Holi Festivali-Hindistan

Renklerin festivali olarak da bilinen Holi Festivali, adını Şeytanların Kralı Hiranyakaşipu’nun kızı Holika’dan alıyor. Holika, iyinin kötüye karşı zaferini temsil ediyor. Hindistan’ın Khajuraho kasabasındaki festival, Mart dolunayı hangi güne denk gelirse o gün başlıyor, beş gün sürüyor. İlk gece yakılan festival ateşiyle kutlamalar başlıyor, sonra gelsin boyalar. Herkes hem kendi hem de başkasının yüzüne, üstüne başına toz boya atıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR