Belgesellerde yaşayacaklar

Kulislerde söylentiler hiç bitmez. Müslüm Gürses’in hayatını çekmek için tekrar hummalı bir çalışma başladığı haberleri kulağıma geldi. Gürses hayatta olduğu günlerde birçok yönetmen peşinden koşmuş, tam çalışmalar başladığı dönemde de annesini kaybettiğinden, film çalışmalarına ara verilmesini istemişti. “Hangimiz Sevmedik” şarkısı ile şu günlerde bomba gibi tekrar gündeme düşen Müslüm Gürses’in hayatını konu alan film için çalışmalar yine hızlanmış. Oyuncu kadrosu ve senaryo çalışmaları büyük gizlilik içinde yapılıyormuş. Müslüm Gürses’in hayatı, ağır bir aile dramıymış. Hayat arkadaşı Muhterem Nur’a, filme çekilmemesi için vasiyet ettiği haberleri 2013’da yayınlanmıştı. Google’da karşıma bu haberi doğrulayan linkler çıktı. Bakalım gelişmeler ne yönde olacak?

Freddie Mercury büyük bir isme emenat

Uzun zamandır basında Freddie Mercury’nin biyografik hayatının çekileceği haberleri yer alıyor ama, proje yılan hikayesine dönüştü. Grup üyeleri yazılan senaryodaki hikayelere fazlasıyla müdahale ettiler. Bu nedenle rafa kaldırıldı. Proje bu sefer Sacha Baron Cohen tarafından hayata geçiriliyor. Geçen yıl Queen grubunun hayatta kalan üyeleri ve Sacha Baron Cohen arasında yaşanan tartışmalar sonucunda, Cohen projeden ayrılmıştı. Queen’in menajeri Jim Beach,

Haberin Devamı

“Hollywood’da Freddie Mercury’nin biyografik filmi hakkında birçok efsane konuşuluyor. Bu sefer Sasha Baron Cohen’i senaryoyu yazması, filmi yönetmesi ve oynaması için ikna etmeyi planlıyoruz” diye bir açıklama yaptı. Bu büyük bir ilerleme.

Amy Winehouse süprizine hazır mısınız?

Dünyada da birçok hayatını kaybetmiş ünlü simanın hayatı belgesel olmaya başladı. En son Amy Winehouse’un belgeseli çekildi. Ailesinden alınan video görüntüleri belgeselde yer alıyor. Çocukluğundan başlayarak, hayatının son günlerine kadar olan görüntüleri… Belgeseli heyecan ile bekliyoruz. Şimdilerde kısa tanıtım videosu dönmeye başladı. Bakalım bizi ne gibi sürprizler bekliyor?

Bir de rock starımız var

1994’te hayatını kaybeden, Nirvana’nın solisti Kurt Cobain’in hayatı da belgesel haline geliyor. Müzik dünyasında açtığı çığır dışında, kıyafetlerinden yaşam sloganına kadar halen büyük fan’ları olan Cobain’in hayatının, sıradan bir proje ile çekilme şansı yok. Bu yüzden birçok kere girişimlerde bulunulmuş, fakat sanatçının ailesi bu duruma uzun süre “hayır” diyerek, çalışmaları durdurmuştu. Sonunda kızı Frances Bean işbirliği ile yapıldı. Belgeselin yapımcılığını da üstlenecek. Belgeselin adı ‘Kurt Cobain: Eğlencesine Yapılmış Montaj’ olacak.

Haberin Devamı

Mr. Spock’u unutmadılar

83 yaşında hayata veda eden, ünlü karakter Mr. Spock ile efsane olan Leonard Nimoy’un oğlundan güzel bir haber var. Adam Nimoy, babasının anısına kendisinin yöneteceği ve yapımcısı olacağı bir belgesel çekmeyi planladığını duyurdu. Belgesele “For The Love of Spock” adını vereceği söylenen Nimoy, belgeseli Star Trek’in 50. yılına kadar bitirmeyi hedefliyor. Babası ölmeden bir süre önce bu proje hakkında konuşmaya başlamışlar. Nimoy, televizyon dizilerini de yönetmişti.

DİĞER YENİ YAZILAR