Gazete Vatan Logo

Yaza girerken yenilenin

Doğa canlanırken biz de yenilenmek istiyoruz. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak yenilenmenin yöntemleri ise her gün biraz daha çoğalıyor. İşte bu yaza fit ve sağlıklı girmenizi sağlayacak birkaç yöntem.

Yaza girerken  yenilenin

Kasları güçlendirip forma girebilirsiniz

20 dakikada yüksek yoğunluklu egzersizlerle kasları güçlendiren SuperSlow sistemi, kilo verme şekillenme ve formda kalmada son dönemin yöntemlerinden. SuperSlow Zone Türkiye Ana Franchise ve dünyadaki ikinci “SuperSlow Zone Master” unvanına sahip olan Dilek Emir, bir insanın 30 yaşından sonra her yıl yaklaşık 230 gr. kas kaybettiğini belirterek, “10 yılda yaklaşık 2,5 kg, 20 yılda ise yaklaşık 5 kg. kas kaybediliyor. Kas kaybı oldukça omurga üzerindeki baskı artıp, yağlanma başlıyor ve duruş bozuklukları, bel, boyun ağrıları gibi sorunlar ortaya çıkıyor” diyor. Florida Üniversitesi’ndeki çalışmalar sırasında keşfedilen SuperSlow yöntemini Emir şöyle anlatıyor: “Vücut geliştirme, kilo verme, şekillenme, formda olma ve genel egzersiz bakımından faydalı olan sistem aynı zamanda duruş bozuklukları, rehabilitasyon, kemik erimesi, eklem kireçlenmeleri, boyun fıtığı, boyun ağrıları, diz, kıkırdak, kas yırtığı, omuz ağrıları ve fibromiyaljisi olan hastalarda da etkili sonuçlara ulaşılıyor. SuperSlow yöntemi, diğer sporlarda olduğu gibi yüzeysel kasları değil en dipteki mikrofiberlere kadar inebiliyor. Böylece eklem ve eklem etrafında bulunan tüm yapıları sağlamlaştırıyor ve yeniliyor. Bu yöntemle güvenli şekilde kişiye özel kas ve iskelet sistemini kuvvetlendiriliyor. 12 - 90 yaş aralığındaki herkese güvenle uygulanan SuperSlow ortalama 18 derece oda sıcaklığında sadece 20 dakikada tamamlanıyor. Yıllar içinde kaybedilen kaslar, 6 ay gibi sürede geri kazanılıyor.

Haberin Devamı

Pedala basarak incelin

Hafif egzersizle pozitif ve negatif basıncı birleştiren tamamen doğal bir yöntem olan Hypoxi incelirken vücudunu şekillendirmek isteyenlerin tercih ettiği bir yöntem. Hypoxi ani basınç değişiklikleriyle zayıf toplar damarları destekliyor, yer çekimi ve dinamik basınçla kandaki yağ asidini artırıyor. Metabolizma hızlanıyor ve yağ dokusu aktivite kazanıyor.

Dört cihaz kullanılıyor

Yatarak konforlu bir şekilde özellikle bacaklar, basen ve kalça bölgesindeki yağları eritmeye yardımcı olan yöntem dört cihazla çalışıyor ve vücuttaki kalıcı yağları sürede yakıyor.

Haberin Devamı

Zararlı teknolojik ışıklardan korunun

Çoğumuz her gün bilgisayar, telefon gibi teknolojik ürünlerin yaydığı ışık dalgalarına, alışveriş merkezlerindeki ışıklandırma sistemlerine maruz kalıyoruz. Bu da cildimizde matlık, lekelenme, nem kaybı gibi sorunlara neden oluyor. Mesoestetic’in, geliştirdiği antioksidan AOX Ferulic kişiyi bu ışınlara karşı korumak iddiasında. AOX Ferulic mavi ışık kaynakları, bilgisayar ekranları, televizyon gibi etkenlerden kaynaklanan oksidasyona karşı biyolojik bir koruyucu madde olarak görev yapıyor. Cildin karşılaştığı sayısız harici faktörün neden olduğu oksidasyon hasarını önlüyor.

Ameliyatsız gençlik için lazer tedavisi

Ellipse Laser cilt altında, istenilen derinliğe kadar inebilen mikro ısı kanalları açılarak yapılan bir işlem. Gözle görülemeyecek boyutta olan bu kanalların oluşturduğu hasar cildin kendini onarma ve yenileme özelliğini harekete geçirir. Ayrıca açılan bu kanallar aracılığı ile uygulamanın amacına uygun içeriğe sahip ürünler cildin en derin tabakalarına kadar gönderiliyor. Dermatolog Dr. Erçin Özüntürk, “Ameliyatsız gençleşmek isteyenler için son trend olarak gösterilen Ellipse Laser ağrısız ve hızlı sonuç veriyor. Sonuçlardaki başarının yanı sıra uygulamanın hemen ardından günlük yaşama dönülebilmesi de sistemin dünyada artan bir hızla tercih edilmesine ve bilinirliğinin gün geçtikçe artmasına neden oluyor” diyor.

Haberin Devamı

Ayurvedik yöntemler yenilenmeyi sağlıyor
Sinan Göker Göz Grup Başkanı Op. Dr. Sinan Göker son yıllarda ayurvedik yöntemlerle ruh ve beden sağlığının bütünleştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunuyor. Göker’e göre; Ayurveda bedenin iç zekasını canlandırır ve onun doğal iyileşme yeteneğini güçlendirir. Ayurveda’ ya göre hastalık öncelikle dengesizliğin ve bedende saf olmayan maddelerin zaman içinde birikimiyle oluşur. Ayurveda’ nın özelliği, dengesizlikleri bedenden elimine etmek ve herkese sağlıklı ve dengeli yaşamayı öğretmektir.
Ayurveda, bireyin zihin - beden tiplerini ilk ortaya koyan sağlık sistemidir. Her bireyin, beden yapısı, duygusal özellikleri ve hastalıklara eğilimini içeren yaşamının tüm yönlerini etkileyen kendi doğal dengesiyle doğduğunu kabul eder. Bireyin doğal dengesini anlamadan, zihin-beden sistemini zorlayacak bir yaşam tarzıyla bilmeden dengesizlik yaratılır.
Ayurveda’ ya göre beden, dosha olarak adlandırılan ve bedenin tüm işlevlerini kontrol eden üç temel prensiple yönetilir. Bu Doşalar; VATA [ Hareketi yönetir], PİTTA [ Metobolizmayı yönetir ] ve KAPHA [ Yapıyı Yönetir ] dır. Her üç Doshadan bir veya birkaç tanesinin doğal hakimiyeti,o kişinin beden tipini oluşturur. Doshadaki hakimiyetin aşırılaşması ve dengeden çıkması da toksin artışıyla birlikte hastalıkları oluşturur.
Fizyolojik arınmanın gerekliliği ve yöntemi nedir?
Yanlış endüstrileşme sonucu oluşan doğadaki kirlenme, içtiğimiz suyun ve soluduğumuz havanın toksin içermesine yol açar. Tarımda kullanılan yapay gübreler, hormonlar ve tarım ilaçları bedenimizde olumsuz birikimlere yol açar, beslenmede yapılan yanlışlar ise besinlerin tam sindirilmesini önleyerek toksin oluşmasına neden olur. Modern yaşamın getirdiği stresler altında bunalan fizyolojimizin çalışma düzeni de bozulup, zararlı artıklar vücuttan atılamaz. Pancha Karma yöntemiyle, sağlık için tehdit oluşturan zararlı artıklar bedenden uzaklaştırılır. Bitki buharıyla ve şifalı özler karıştırılmış yağlarla yapılan özel masajlar sonucu yumuşatılan toksinler, bu sağlık kürüyle vücuttan atılır. Özel eğitim görmüş teknisyenlerce Ayurveda merkezinde uygulanan birkaç haftaya kadar sürebilen bir kürle, beden toksinlerden temizlenir, sinir sistemi rahatlar, denge kurulur.
Ayurveda’nın en temel tedavisi olan Pancha Karma, Doğa Arınma Merkezi’nde yapılıyor.

Haberin Devamı