Gazete Vatan Logo

Yaz trendi

Keyifli vakit geçirdiğiniz şezlongunuzda yaz ruhunu; dinlediğiniz bir müzik veya elinizden düşüremediğiniz bir kitapla doyasıya yaşayabilirsiniz. Yeni çıkan albümler, rafları süsleyen kitaplar ve merakla beklenen filmler tatilinizi renklendirecek...

Yaz trendi

Kitapta roman

İster sahilde uzanın, isterse de daha önce görmediğiniz bir şehrin dört bir yanını dolaşın. Tatilinizin vazgeçilmez bir eşlikçisi var. Fotoğraf makinanız ya da akıllı telefonunuz değil. Kitaplarınız! İşte bu yazın şezlong kitapları!

-İnsanların küresel ekosistemdeki rollerinden modern dünyaya kadar pek çok konuyu irdeleyen Yuval Noah Harari’nin Hayvanlardan Tanrılara Sapiens, kitabı tarihle bilimi bir araya getirerek kabul görmüş anlatıları yeniden ele alıyor.

-Günümüz Türk şiirinin en önemli temsilcilerinden Küçük İskender’in son kitabı “Ölen Sevgilimin Şiir Defteri”, bu yaz sahillerde, kıyılarda, bahçelerde, serin köşelerde elden düşmeyecek...

-Dünyaca ünlü yazar Haruki Murakami’nin “Karanlıktan Sonra” romanı, aşk otellerinden birinde korkunç şekilde dövülen bir eskort kadının, karanlık yanını büyük bir ustalıkla gizleyen bir erkeğin ve güzel bir kızı başka bir gerçekliğe kaçıran adamın hikayesi... Aslında kitap gece insanlarının romanı!

-“Ufak Şeyleri Dert Etmeyin” New York Times Besteller Listesinde 100 haftayı aşkın bir süre boyunca yerini korudu. Kitap 135 ülkede ve 35 dilde yayınlandı. ABD’de ilk defa bir kitap bir yılda 5.7 milyon sattı.. Yazar Richard Carlson, bütün gücümüzle direnmek yerine, sorunları “bırakmayı“ öğrendiğimiz zaman, yaşamımızın su gibi akmaya başlayacağını öne sürüyor...

Haberin Devamı

-Stefan Zweig’in giderek duyarsızlaşan bir adamın hayatındaki dönüşümü anlattığı “Olağanüstü Bir Gece”si, Akilah Azra Kohen’in diziyle beraber daha da popüler hale gelen Fi’si ve polisiye dendiğinde akla gelen ilk isim olan Jean Christophe Grange’ın Kongo’ya Ağıt’ı da şezlongda yanımızdan ayrılmayacak.

Türkiye ne okuyor?
D&R
-Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig
-Fi - Akilah Azra Kohen
-Hayvanlardan Tanrılara Sapiens - Yuval Noah Harari
-Huzursuzluk - Zülfü Livaneli
Remzi Kitabevi
-Ufak Şeyleri Dert Etmeyin - Richard Carlson
-Bazen Olmaz - Özlem Gürses
-Karanlıktan Sonra - Haruki Murakami
-Her Güne Bir Nietzsche - Allan Percy
Müzikte pop
Tarkan ve Hande Yener başta olmak üzere merakla beklenen isimler, yeni albümlerini müzikseverlerle buluşturdu. Bu yaz gerek plaj gerekse barlarda alternatifimiz çok. Yani kulaklarımız bayram edecek!
İki pehlivan çıktı meydane!
Hande Yener’in önce “Bakıcaz Artık” adlı single’ı geldi. Yeni albümü “Hepsi Hit Vol:2” ise geçen hafta çıktı ve epey konuşuldu. Yener ayrıca geçtiğimiz hafta açtığı Çeşme’deki “Neo By Hande Yener”de gelenleri tabir-i caizse koparıyor!
Demet Akalın ise en son Ozan Doğulu’ya ‘Kulüp’ şarkısında eşlik etti. Şarkının klibi Youtube’da 1 milyondan fazla izlendi. Akalın’ın beklenen albümü nasıl etki yapacak göreceğiz...
Yabancı isimlerden ise Ed Sheeran, Drake, Kendrick Lamar ve Luis Fonsi öne çıkıyor.
Cumhur Canbazoğlu (Müzik Eleştirmeni)
-Tarkan’ın yeni albümünde özellikle barlar için “Çay Simit”, “Hodri Meydan”, “Yolla” yazın patlayabilir.
-Erdem Kınay ve Merve Özbey’in işbirliği bu yaz da ses getirir. Ayrıca Aydilge’nin “Yo Yo Yo”su başarılı gözüküyor.
-Bengü‘nün yeni albümü iddialı. Özellikle 1-2 parça dikkatimi çekti. “Kuzum”, “Altın Çağ” iyi parçalar.
Türkiye ne dinliyor?
Powertürk
Sezen Aksu - İhanetten Geri Kalan
Hande Yener - Seviyorsun
Oğuzhan Koç - Küsme Aşka
Kral Müzik
İlyas Yalçıntaş - Gel be Gökyüzüm
Hande Yener - Bakıcaz Artık
Tarkan - Yolla
Sinemada aksiyon
Önümüzdeki haftalarda yılın merakla beklenen filmleri vizyona girecek. Takviminizde yer vermeyi unutmayın...
Örümcek-Adam: Eve Dönüş: Tom Holland, Robert Downey Jr ve Michael Keaton’un başrolleri paylaştığı Örümcek Adam’ın devam filmi 7 Temmuz’da vizyona giriyor.
Maymunlar Cehennemi 3: Savaş: Sinema tarihinin kült serilerinden olan Maymunlar Cehennemi 2011’de yeniden uyarlanmıştı. 14 Temmuz’da vizyona girecek üçüncü filmde insanoğlu ve maymunlar arasında büyük bir yüzleşme yaşanacak!
Dunkirk: Usta yönetmen Christopher Nolan’ın yönettiği Dunkirk, İkinci Dünya Savaşı‘nda Almanlar tarafından ablukaya alınan 400 bin askerin tahliye hikayesini ele alıyor. (21 Temmuz)
Klasikleri izlemeden olmaz
Yetenekli Bay Ripley:
Patricia Highsmith’in 1955’de yazmış olduğu romandan uyarlanan yapım, birbirinden oldukça uzak ekonomik imkanlara sahip olan Tom ile Dickie isimli iki genç arkadaşın hikayesine odaklanıyor.
Doğruyu Seç:
Spike Lee, kült filmlerinden olan Doğruyu Seç‘te, New York’ta yılın en sıcak gününde çıkan olaylar neticesinde çeşitli etnik kökenden mahallelinin nefretinin şiddete dönüşmesini anlatıyor.
Monika’yla Bir Yaz:
Şehrin sıkıcılığından, sıkılan gençler her şeyi geride bırakıp Harry’nin motor ile adalara doğru açılırlar... Ingmar Bergman’ın 1953 tarihli filmi, karşı konulamaz ihtiras ve haz duygusunu psikolojik çözümlemeler eşliğinde yansıtıyor.

Haberin Devamı