Gazete Vatan Logo

Yaz kombinleri rahat ve sade olacak

Modacı Erdal Güvenç yazın sokak stilleri için tüyolar veriyor. Desenler, romantik, bohem, soğuk ve sıcak renkleri göreceğimiz yaz aylarında kimonolar, yüksek beller, havuç kesim pantolonlar, fırfırlar, kemerler ve halka küpeler tekrar geri dönüyor

Yaz kombinleri rahat ve sade olacak

Modada yaz trendleri neler?

2017’de bol bol çiçek desenleri göreceğiz. Üst giyimden ve pantolon paçalarına kadar her parçada volanlar moda olacak. Bir de tabii denim sektörünün hızlı atılımları sayesinde, abiye, ayakkabı, kemer, tulum, tek parça elbise ve hatta çantalarda bile denime rastlayacağız.

Sokak modası denilince aklınıza gelen ilk yanlışlar neler?

Sokak modası demek, insanların kendilerini beğendiği parçaları birleştirerek oluşturdukları bir moda. Bu sene baktığımızda aslında sokak modası da olsa, haute couture de olsa , spor giyim de olsa bir sadecilik, yalınlık, bohemlik var. Bir de geçmişe mistik dönüş de var. Benim burada önereceğim en önemli şey moda diye her şeyi üst üste giymek gerekmiyor. Örneğin çiçek modaysa ve çiçek seviyorsak üstümüzde sadece tek bir parçada kullanmalıyız.

Gardroplarda mutlaka olması gerek dediğiniz parçalar hangileri?

Herkesin bildiği gibi her kadının dolabında bulunması gereken siyah bir bir elbisedir, çünkü siyahi ister gündüz giyelim ister öğleden sonra bir yerde de giyse siyah her kadının kurtarıcısıdır. Artı her kadının muhakkak siyah stilettosu olması lazım. Beyaz sneacker, bir trençkot, her renkten basic tişörtler, denim mont ve deri ceket… Beyaz gömlek… Bir açık renk, bir siyah çanta..

Haberin Devamı

Bu sezon hangi sokak stilleri ve renkler öne çıkıyor??

Mesela bu sene önce çıkan sokak modasının en önemli unsurlarından bir tanesi havuç pantolonlar. Eğer öğleden sonra bir yere gideceksen hafif bir makyaj ve saçla, yüksek ökçe stiletto tarzı bir ayakkabıyı kombinlediğinde şık olursun. Ama gündüz vakti aynı kıyafetin altına giyeceğin bir düz snecker ve ufak bir çantayla da gününü daha rahat geçirebileceğin kombine dönüştürebilirsin.

Bir de bu yıl baktığınız da tek parça elbiseler çok moda. Bunlar ister çiçekli ister fırfırlı olsun vücuda oturan modellerden ziyade biraz daha bol kesimli olmalı. Soft renkler revaçta. Bu yıl bir diğer yenilik ise halkalar geri dönüyor. Bildiğimiz halka küpe modelleri yerine modernize olmuş halleri. Örneğin bir bileklikte, bir yüzükte, bir çantanın kilidinde dahi bu halkaları görmeye başlayacağız.

Haberin Devamı

Bir de iç çamaşırı gibi korse ve büstiyerler moda.

Moda diye her şeyi üst üste giymeyin. Sadece giydiğiniz tek bir parçayı öne çıkarın.

Aksesuar, çanta ayakkabı uyumu için ne söylemek istersiniz?

Aksesuar bu yıl hakikaten tekrar gündeme geliyor, özellikle kemerler. Ama bu kemerler pantolonun beline değilde gömlek üstü, kazak üstü trenç kot üzerine takılan kemerler.

Son yıllarda ayakkabı ve çantanın aynı renklerde olması gerekmiyor. Artık özgür seçimler yapabiliyoruz ve çantanız farklı bir renk, farklı bir boyut olsa da ayağınızda bembeyaz bir snecker olabiliyor.

Çantalar artık biraz büyüyor ve renkleniyor. Artık rengarenk çantalar görebiliriz.

Eskiden plajda kullanılan çantalar günlük hayatımıza girecek. Plastik ayakkabılar vardı böyle yandan tokalı bu ayakkabılar bu yaz tekrar moda olacak hem kadın hem erkeklerde kullanılacak.

Bu yaz erkeklerde de pembe renk çok moda. Bunun dışında hem erkeklerde hem kadınlarda salopet ve tulumları sıklıkla göreceğiz.

Haberin Devamı