Gazete Vatan Logo

Yaz aylarının en gözde sporları

Türkiye, eşsiz doğası ile macera sporları ve adrenalin tutkunları için tam anlamıyla bir cennet. İşte sıcaklıkların arttığı bu günlerde hem eğlendirip hem de sınırlarınızı zorlayacak bir yaz geçirmek isteyenler için en gözde tatil sporları.

Yaz aylarının en gözde sporları

Kitesurf

Kitesurf’un en iyi adresleri Akyaka-Gökova Körfezi. Kite (uçurtma), Board, uçurtma ipleri ve çubuk ile yapılıyor. Bu ekipmanları günlük 200 TL’ye kiralayabiliyorsunuz. Bu sporu yapmak isteyenler için başlangıç eğitimi ise 1200 TL.

Windsurf

Rüzgarın peşinde özgürlüğe koşun

Türkiye, iklimi nedeniyle rüzgâr sörfü yapmak isteyenler için tam bir cennet. Ülkemizde en çok Alaçatı, Urla ve Datça’da yapılan bu spor, yelken, board, bumba, direk ve trapez kullanılarak yapılıyor. Günlük 165 TL’ye kiralayabildiğiniz ekipmanları kendiniz satın almak isterseniz fiyatları 9 bin ile 15 bin TL arasında değişiyor. Windsurf için eğitim şart. En az üç ders ile windsurf’ü başlangıç seviyesinde öğrenebilirsiniz. Ders fiyatları 260 ila 400 TL arasında.

Yamaç Paraşütü
Fethiye ayaklarınızın altında
Yamaç paraşütü yapmak için kanat, ip, kuşam ve kolonlar gerekiyor. Türkiye’de yamaç paraşütüyle özdeşleşmiş bir tatil yeri olan Fethiye’de bulunan Babadağ, dünyanın en iyi yamaç paraşütü uçuşu noktalarından biri. Atlayış fiyatları 150 TL’den başlayıp 450 TL’ye kadar çıkabiliyor. Eğitim için ise 1.500 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.
Flyboard
Jet skinin arkasına takılan bir aparat ile su itiş gücü kullanılarak yapılan flyboard, sadece 15 dakikalık bir eğitim istiyor. İstanbul’da Caddebostan sahilinde ve Beylikdüzü’nde Gürpınar sahilinde yapılan flyboard Ege sahillerinde de popüler. Spora başlamadan önce can yeleği, kask ve dalgıç elbisesi giymeniz gerekiyor. Flyboard’un ücreti ise 100 TL.
Tüplü dalış
Derin maviye kulaç atın
Tüplü dalış, ülkemizde en çok Kaş, Fethiye, Antalya ve Muğla’da yapılıyor. Dalış için ciddi bir eğitim gerekiyor. Eğitim fiyatları 650-2 bin TL arasında. Malzemeyi kiralayarak dalış yapmak isteyenler için ise ücretler 140 TL.
Rafting
Nehirde yüksek adrenalin yüklenin
Rafting, raft adı verilen botlarla, debisi yüksek nehirlerde yapılan bir nehir sporu. Yüksek debi nedeniyle adrenalinli bir spor olan rafting ülkemizde en çok Artvin’deki Çoruh Nehri ve Muğla Dalaman Çayı’nda yapılıyor. Rafting ücretleri kişi başı 100-140 TL arasında değişiyor. Bu ücretlerin içinde rehberlik hizmeti de bulunuyor. Spora başlarken alacağınız 5 dakikalık eğitim yeterli oluyor. Aynı zamanda botta sizinle birlikte görevlilerde bulunuyor.

Haberin Devamı