Gazete Vatan Logo

Yavru kedi, derisi yüzülüp ölüme terk edildi

Antalya'da derisi yüzülen 1.5 aylık yavru kedi, parkta ölüme terk edilmiş halde bulundu.

Yavru kedi, derisi yüzülüp ölüme terk edildi

Olay, iki gün önce Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi'nde meydana geldi. Saat 24.00 sıralarında köpeğini gezdirmek için çıkan Cansu Oktar, parktaki çalılık alanda yaralı bir yavru kedi buldu. Oktar, yavru kedinin kan içinde olduğunu görünce hemen yakınlardaki bir veteriner kliniğine götürüp tedavisini yaptırdı. Yaralı kediyi inceleyen veteriner hekim, kesici bir aletle derisinin yüzüldüğünü tespit etti. Burada derisi dikilen kedinin tedavisine klinikte devam ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu Sözcüsü Tuğba Kamsız, Güzeloba, Düdenpark ve Astur Sitesi bölgesinde kedilerin sürekli şiddete maruz kaldıklarını söyledi. Yavru kedinin derisinin vahşice yüzülmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Kamsız, "Gerekli önlemlerin alınması için yetkililerden destek istiyoruz. Şikayetimizi belirten dilekçelerimizi valilik ve kaymakamlığa ulaştırdım. Polisle görüşüyoruz. Sebebini bilmiyoruz ama hep aynı bölgelerde hayvanlara zarar veriliyor. Bugün hayvanlara zarar veren kişi, yarın bize zarar verebilir" dedi.

Haberin Devamı

YAVRU KEDİYİ KÖPEK BULMUŞ

Antalya'da derisi yüzülmüş yavru kedinin bulunduğu Muratpaşa İlçesi Güzeloba'da bulunan parkta bir araya gelen hayvanseverler, olaya tepki gösterdi. Olay günü gece köpeği Dost'u parka gezdirmek için çıktığını söyleyen turizmci Cansu Oktar, Köpeğim havlıyor ve ağlıyordu. Kedi yaralıydı. Kedinin yarasının ne olduğunu göremedim. Bir peçeteye aldığım kedi yaralar içindeydi, ölmek üzereydi. Hiç kimse yardım çığlıklarıma cevap vermedi. Sonra taksiyle kediyi veterinere ulaştırdım. Veteriner hekim bize kedinin yarasının köpek ısırması ya da başka bir durumun olmadığını, bunun kesici aletle yapıldığını söyledi. Bilinçli olarak kedinin derisi yüzülmüş" dedi. Yavru kedinin hayatını köpeğinin kurtardığını anlatan Oktar, Köpeğim koklayarak buldu. Dost olmasaydı belki kedi bugün yaşamıyor olacaktı. Şu an kedimiz iyileşiyor. Hayvan severler olarak sağlık durumunu takip edeceğiz" dedi.

Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu Sözcüsü Tuğba Kamsız ise son iki yıldır bölgede çok sayıda hayvanın şiddete maruz kaldığını belirtti. Bu konuda birçok kuruma başvurduklarını kaydeden Kamsız, "Yetkililerden destek bekliyoruz. Parklarda insan ve hayvanların can güvenliği için belediyelerimiz ve emniyetimizden destek bekliyoruz. Bir canlıya bu tür şiddet yapan bir kişi bu şiddeti insana da yapabilir. Tahminimiz bölgede bir ya da iki kişi var bu suçları işleyen. Bu kişilerin bulunmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı