Gazete Vatan Logo

Yassıada zihniyeti

AK Parti Sözcüsü Çelik, muhalefete yüklendi: Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün darbesini sulandırmak için ‘kontrollü darbe’ sözlerini söylüyor. 20 Temmuz’a darbe diyorsa, biz bunu Yassıada zihniyeti olarak görüyoruz

Yassıada zihniyeti

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplandı. Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, saat 14.50’de başladı. 2 saat 50 dakika süren toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basının karşısına geçti. Soruları yanıtlayan Çelik, şunları söyledi…

İTTİFAK: (Yerel seçimlerde ittifak, Bahçeli’nin ittifak sözleri) Önemli olan vatandaşın sesine kulak vermektir, toplumsal taleplere duyarlı olmaktır. Bu çerçevede bir değerlendirme yapıldı. Her seçimin başka değerlendirmesi oluyor. Cumhur İttifakı geçen dönemde büyük kazanımlar getirdi. Bundan sonra da kazanımlar getireceğinden şüphemiz yok. Cumhur İttifakı’na bağlılığımız devam ediyor. Bahçeli ile Erdoğan her an bir araya gelebilir. Somut bir karar yok, olabilir. Yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşecek, bununla ilgili kararımız yok.

AF: (MHP’nin af teklifi) Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Kırgızistan dönüşü açıklama yaptı. Yeni bir değerlendirmemiz yok, pozisyonumuzu koruyoruz. Gündemimize almadık .

Haberin Devamı

CANLI YAYIN İYİ OLDU: ( Suriye konusu ve Tahran zirvesindeki kararlar) Diplomasi tarihinin en ilginç zirvelerindendi. Canlı yayın hata mıydı, bilinçli miydi, bilmiyoruz. Oradaki açıklamalardan gördük. Herkes şunu gördü, baştan beri Suriye politikasını eleştirenler masada insanı hassasiyetten yana tavır koyan Cumhurbaşkanı’mız ve Türkiye olmuştur. Canlı yayınlanması iyi olmuştur, herkes ne olduğunu görmüştür.

YÜKLENDİ: Sık sık tekrarladığı bir şey var. 20 Temmuz’a darbe diyor. OHAL, bütün hukuk sözleşmelerinde meşrudur. FETÖ’nün darbesini sulandırmak için ‘kontrollü darbe’ sözlerini söylüyorlar. Biz bu davranışlara alışkınız. ‘Kontrollü darbe’ söyleminin taşıyıcısı CHP’dir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ağzından etkili bir şekilde FETÖ ile nasıl mücadele edileceği konusunda bir sözü kimse duymamıştır. FETÖ ile meşru hükümeti aynı zeminde görüyorsa, 20 Temmuz’a darbe diyorsa, biz bunu Yassıada zihniyeti olarak görüyoruz. Kılıçdaroğlu’nun zihniyeti ile Kuvay-ı Milliye zihniyeti ile hiç bağlantısı olmadı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na dava açacağız
Kılıçdaroğlu, ‘Dolar baronları’ diyor, ‘Dava açın ispatlarım’ diyor. Dava açacağız. Görelim bakalım. Tarihin en üslupsuz siyasetçisi. CHP tabanı, Kılıçdaroğlu’ndan daha iyisine layık.