Gazete Vatan Logo

Yaşı küçük kızla evlendi 7 yıl sonra hapse girdi

17 yaşındaki Serkan Eraydın, 2011 yılında 14 yaşındaki Gamze’yi hamile bıraktı. 7 yıl süren mahkeme sonunda 4.5 yıl hapse mahkum oldu. Eraydın hapse girince evlenip çocuk sahibi olduğu Gamze “Ben şimdi ne yapacağım” diye isyan etti.

Yaşı küçük kızla evlendi 7 yıl sonra hapse girdi

Aynı mahallede oturan Gamze Nur Eraydın ile Serkan Eraydın arasındaki arkadaşlık 2011 yılında birlikteliğe dönüştü. O dönem 15 yaşını doldurmamış olan Gamze ile 18 yaşını doldurmamış olan Serkan, Haziran 2011’de birlikte oldu. Hamile kalan Gamze hastaneye gidince olaya hastane polisi el koydu. Gamze 15 yaşından küçük olduğu için savcılık soruşturma başlattı. Serkan Eraydın hakkında “Çocuğun nitelikli istismarı” suçundan dava açıldı. Genç kadın, Serkan Eraydın ile kendi isteği ile birlikte olduğunu, yasal olarak yaşı dolunca evleneceğini belirtip şikayetçi olmadı. Genç kadının ailesi de şikayette bulunmadı. 2012’de davayı karara bağlayan mahkeme Serkan Eraydın’ı, “Çocuğun nitelikli istismarı” suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

Cezaevine girdi

Bir kızları olan Serkan Eraydın ve Gamze Nur Eraydın 2014’de resmi nikahla evlendi. Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi ise 17 Nisan 2017’de Serkan Eraydın’a verilen 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasını onadı. Eraydın, 14 Temmuz 2017’de cezasının infazı için cezaevine girdi. Eşi Serkan Eraydın’ın cezaevine girmesine tepki gösteren Gamze Eraydın, “Şu an 6 yaşında ilkokula giden kızım ile bir başıma kaldım. Maddi bir gelirimiz yok. 700 TL okul yardımı alıyorum. Eşim cezaevine girince kızıma babasının askere gittiğini söyledik. Biz birbirimizi severek birlikte olduk. Zorlama olmadı, şiddet olmadı. Yaşımız tutunca resmi nikahımızı yaptık. Bir yuva kurduk. 6 sene sonra eşimi cezaevine attılar. Eşimin açık cezaevine çıkmasına 16 ay var. Bizi tecavüz mağdurları ile bir tutmasınlar. Devlet tecavüz edenlere ceza versin ama bizim gibi severek isteyerek birlikte olanları da tecavüzcülerle bir tutmasın. 3 bin 830 aile 9 bin çocuk bu şekilde mağdur” dedi.

Haberin Devamı

‘Rızamla birlikte olduk’

Gamze Nur Eraydın eşi Serkan Eraydın’ın hapse girmesiyle mağdur olduğunu belirterek “Eşim tecavüzcülerle aynı kefeye konuluyor” dedi. Ancak yasalar, kendi rızasıyla olsa dahi yaşı küçük kızlarla ilişkiye girenlere hapis cezası veriyor.