Gazete Vatan Logo

Pastırma sıcakları mı geliyor?

Yeni ayla birlikte havalar ısınıyor

Pastırma sıcakları kendini göstermeye başlıyor...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Kars ve Ardahan çevrelerinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, sabah saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, ilk saatler ile gece saatlerinde yer yer sisli geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, ilk saatler ile gece saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri sisli geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde Eskişehir çevreleri, gece saatlerinde kuzeyi yer yer sisli geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Bolu ve Düzce çevreleri, gece saatlerinde iç kesimleri yer yer sisli geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, Artvin'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Kars, Ardahan, Van ve Hakkari çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Van ve Hakkari'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek.

Haberin Devamı