Gazete Vatan Logo

‘Okullar bayramdan sonra açılsın’ çağrısı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin ardından Fethiye, Bodrum ve Marmaris’in belediye başkanları, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için okulların 28 Eylül’de açılmasını istedi.

‘Okullar bayramdan sonra açılsın’ çağrısı

Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon ve Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar, Marmaris’te turizm değerlendirme toplantısı yaptı. Turist sayısındaki düşüşün önlenebilmesi için alınacak tedbirleri konuşan başkanlar, turizm potansiyelinin gelişmesi için işbirliği kararı aldı. İlk bildiride, turizmcilerin, yabancı turistlerdeki düşüşü yerli tatilcilerle kapatmaya çalıştığı vurgulandı.

Turizm canlansın

Yerli tatilcilerin okulların açılmasıyla turizm bölgelerinden çekileceği belirtilerek, turizm iş gücünün önemli bölümü olan öğrencilerin de tesislerden ayrılacağı kaydedildi. Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül’de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğinin altını çizen üç başkan, Milli Eğitim ve Turizm bakanlıklarına çağrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istedi. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, “Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu olumsuz etkileyeceğini, eğitimin de sekteye uğrayacağını düşünüyoruz.”

Haberin Devamı