Gazete Vatan Logo

Metre Kare İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Metre Kare İşareti Nasıl Yapılır?

Hektar ya da dekar ile beraber dönüm gibi hesapları yaparken metrekare kullanılır. Aynı zamanda metrekare matematik üzerinden ele alınan bir hesaplama yöntemidir. Bu hesaplama yapılırken iki kenarın metre cinsinden ölçüsü alınır. Daha sonra bu iki ölçü birbirine çarpılması ile beraber ortaya metrekare çıkmaktadır.

Metre Kare İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Metre Kare İşareti Nasıl Yapılır?

Özellikle birçok farklı arsa üzerinden hesaplama yaparken değerlendirildiğini söylemek mümkün. Genel çerçevede kare ya da dikdörtgen gibi cisimler için alan hesaplaması metrekare üzerinden ele alınmakta ve değerlendirilmektedir.

Metre Kare İşareti Nedir?

Metrekare işareti matematikte iki farklı metre cinsinden ölçüsü bulunan sayının çarpılması ile ortaya çıkan miktardır. Örneğin 6 metre ile 7 metre birbiriyle çarpıldığında 42 metrekare ortaya çıkar. Bu durum aynı zamanda dikdörtgen ya da kare ve benzeri gibi cisimlerin alanı olarak ifade edilir

İki farklı ölçünün metre cinsi ile beraber çarpılması sonucunda ortaya çıkan bir ölçü birimi olduğunu söylemek gerekir. Günlük yaşamda arsa ile beraber hektar ve dekar ile dönüm gibi alanlar için hesaplama konusunda önemli yere sahip olduğunu söylemek mümkün.

Metre Kare İşareti Ne İşe Yarar?

Metrekare işareti herhangi bir cismin alanını hesaplamak için kullanılır. Bu durumda dikdörtgen veya kare gibi cisimlerin alanını hesaplamak için 2 kenarın uzunluğu ele alınmaktadır. Daha sonra metre cinsinden bu iki uzunluğun çarpılması ile birlikte ortaya metrekare ölçümü çıkar. Özellikle de hektar, dekar veya dönüm gibi alanların hesaplamasını yapabilmek için değerlendirilen bir ölçüm olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Klavyede Metre Kare İşareti Nasıl Yapılır?

Klavye üzerinden metrekare işaretini çıkarmak oldukça kolaydır. Bunu aşama olarak ele almak suretiyle herhangi bir rakamın sağ tarafına kolaylıkla eklemek mümkündür.

- Öncelikle bir rakam belirlenir ve sağ tarafına m harfi yazılır

- Daha sonra m harfinin sağ üst köşesine küçük bir iki sayısı metrekare olarak eklenir.

- Bunu yapmak için öncelikle alt tuşuna basılır.

- Daha sonra numlock tuşu açılır.

- Numlock tuşunun olduğu bölümdeki rakamlarda 0 178 sayılarına sırasıyla basılır.

Yukarıda verilen işlemleri sırasıyla gerçekleştirdikten sonra metre ölçüsünün yanında, sağ üst köşesinde küçük bir 2 rakama ortaya çıkar.