Gazete Vatan Logo

Melih’in onuru!

2012 yılında Hakkari’de şehit olan piyade kıdemli çavuş Hüseyin Zafer Çetin’in 16 aylık oğlu Melih’e, Şehitleri Anma Günü’nde devlet övünç madalyası takıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü’nü içeren Zafer Haftası, Çimenlik Kalesi’ndeki açılış töreniyle başladı. Törende şehit yakınlarına ve gazilere Devlet Övünç Madalyaları verildi. 22 Ağustos 2012 tarihinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada şehit düşen piyade kıdemli çavuş Hüseyin Zafer Çetin’in 16 aylık oğlu Melih Zafer Çetin de annesi Hayrünnisa Çetin ve dedesi Recep Çetin ile törene katıldı. Babası şehit düştüğünde henüz doğmamış olan minik Melih, zaferin 99’uncu yıldönümünde şehit babası nedeniyle Devlet Övünç Madalyası’yla onurlandırıldı.

Milletimiz sahip çıkıyor

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar şehit babasının kanuni mirasçısı olan 16 aylık Zafer bebeğe madalyasını takarken dedesi Recep Çetin’e ise beratını verdi. Anne Hayrünnisa Çetin, “Eşim şehit olduğunda ben Melih Zafer’e hamileydim. Babasının yerine çok şükür ki Allah onu bize bağışladı. Onu koruyup kollayacağımıza söz verdik. Türk milleti de Allah razı olsun sahip çıkıyor. Babasının onurunu, şerefini ikimiz beraber devam ettireceğimize söz veriyorum” dedi.

Vali Ahmet Çınar ayrıca 29 Temmuz 2012 günü Hakkari Şemdinli’de bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Yasin Bayraktar’ın babası Mustafa Bayraktar’a ve Balıkesir’in Edremit ilçesinde geçirdiği kaza nedeniyle gazi olan polis memuru Şuayip Yılmaz’a Devlet Övünç Madalyalarını takıp beratlarını verdi. Zafer kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü 21 Mart tarihine kadar çeşitli programlarla devam edecek.

Haberin Devamı