Gazete Vatan Logo

Kurtları insanlara tercih ederim!

Ormanda kurtlar tarafından büyütülen Marcos, doğal yaşamdan ayrıldıktan sonra büyük güçlüklerle karşılaştığını belirterek “Hep ormana geri dönmeyi hayal ettim” dedi.

Kurtları insanlara  tercih ederim!

İspanyol medyasının gerçek ‘orman çocuğu’ olarak adlandırdığı 72 yaşındaki Marcos Rodriguez Pantoja, 12 yaşından 19 yaşına kadar ormanda hayvanlarla yaşadı. Kurtlarla geçirdiği 7 yılı ve sonrasında insanların arasına yeniden karışmasını İspanyol El Pais gazetesine anlattı. Marcos’un yaşadıklarını romanlaştıran Balear Adaları Üniversitesi’nden İspanyol yazar ve antropolog Gabriel Janer Manila, Marcos’un dağlardaki yıllar süren yalnızlığıyla, olan biteni hayal gücü ve aklıyla yorumlayarak başedebildiğini söylüyor. Şu anda 72 yaşında olan İspanyol Marcos Rodriguez Pantoja 7 yaşındayken babası onu para karşılığında bir çiftçiye verdi. Ancak birkaç yıl sonra da çiftçi Marcos’u İspanya’nın güneyinde bulunan Sierra Morena Dağları’ndaki yaşlı bir keçi çobanına verdi. Çok geçmeden o keçi çobanı da öldü ve Marcos, dağda yalnız kalmaya başladı. Eski evine dönmek istemedi çünkü kendisine şiddet uygulayan bir üvey annesi vardı.

19 yaşında yarı çıplak

Bazı hayvanlarla özel bir ilişki kurduğunu ifade eden Rodriguez, modern yaşamda insanlarla birlikte yaşamanın çok daha zor olduğunu aktarıyor. 19 yaşında ormanda yarı çıplak halde polisler tarafından bulunmasının ardından hayatının tepe taklak gittiğini aktaran Rodriguez, devletin onu ormandan kopararak iş vermesinin, askere almasının anlamsızlığından yakınarak “Beni doğal yaşamdan neden ayrıldılar, insan öldüreyim diye mi?” sorusunu hala soruyor. Rodriguez, “O halde ormana neden geri dönmüyorsun?” sorusunu ise “Dönmememin en büyük nedeni kadınları bırakamamam” diye cevaplıyor.

Haberin Devamı