Gazete Vatan Logo

‘Kayaköy’ün adı için referandum

Fethiye’de Rum köyü olarak anılan her yıl 70 bin turistin ziyaret ettiği Kayaköy’ün adının ’Kayı’ olarak değiştirilmesi için referandum kararı alındı

Fethiye Belediye Meclisi, Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı başkanlığında toplandı. Meclis, Yörük Türkmen araştırmacısı ve sosyal bilimler öğretmeni Eren Fehmi Eroğlu’nun, Kayaköy adının ‘Kayı’ olarak değiştirilmesini öngören dilekçesini görüştü. CHP’li meclis üyesi Zafer Doğan, Kayaköy’ün tüm dünyada bilinen bir ad olduğunu belirterek, ad değişikliğinin turizm açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

500 kişi yaşıyor

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan referandum kararı Fethiye Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre daha sonra belirlenecek bir tarihte Kayaköy’ün adının ‘Kayı’ olarak değiştirilmesi için 500 nüfuslu Fethiye’nin Kayaköy Mahallesi’nde referandum yapılacak. 1923 yılındaki mübadeleyle Rumların Yunanistan’a göç etmesinin ardından boşalan Kayaköy Mahallesi’ndeki tarihi taş evler 92 yıldır hayalet kent görünümünde duruyor. Rumların göç etmesinden sonra tarihi evlerin bulunduğu alanın dışında yeni yerleşim alanları oluşurken, burada yaklaşık 500 kişi halen yaşamını sürdürüyor. Kayaköy’ü yılda yaklaşık 70 bin turist ziyaret ediyor.

Haberin Devamı