Gazete Vatan Logo

Hızır gibi yetiştiler!

9 yaşındaki Özgür B. okulu bırakmıştı...

Hızır gibi yetiştiler!






Arkadaşlarının eski kıyafetleri yüzünden kendisiyle alay ettikleri öne sürülen 9 yaşındaki Özgür B. okulu bıraktı. Özgür’ün dramı medyaya yansıyınca Bakan Şahin ve sivil toplum kuruluşları küçük çocuğa ve ailesine sahip çıktı.

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde Nurten (58) ve Ahmet İşçi (60) çifti, torunları Özgür B. (9) ile birlikte naylon brandalarla yaptıkları derme çatma barakada yaşam mücadelesi veriyor. Kağıt toplayarak geçinen Nurten İşçi, torununun eski kıyafetlerle okula gittiği için arkadaşlarının alay ettiğini, bu yüzden 1,5 aydır okula gitmediğini söyledi. Bu haber medyaya yansıyınca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Twitter’da açıklama yaptı. Bakan Şahin “Samsun Tekkeköy’de okulunu bırakmak zorunda kalan Özgür’le ilgili olarak il müdürümüzü gerekli girişimleri yapması için görevlendirdim. Arkadaşlarımız Özgür’ün okulundan kopmaması için konuyu değerlendirip, gerekenleri yapacak. İhtiyacı olana yardım edebilecek güçlü sosyal yardımlaşma sistemimiz hiçbir çocuğumuzun sıkıntı çekmemesi için çalışıyor” dedi. Kimse Yok mu Derneği Samsun Şubesi yöneticileri de harekete geçerek, Özgür B.’nin yaşadığı barakaya gidip, gıda ve giyecek yardımında bulundu. Bir yıl boyunca her ay düzenli olarak yardımda bulunulacağını belirten dernek yöneticileri, ayrıca aileye maddi yardımında yapılacağını söyledi.



Böyle yaparlarsa okula gidemem

Özgür B., ise “Serbest kıyafet nedeniyle kağıt toplarken giydiğim kıyafetlerle okula gidiyorum. Arkadaşlarım kıyafetim kirli ve pis diye alay ettikleri için ben de artık okula gitmiyorum. Okumak istiyorum ama arkadaşlarım böyle yaptıkları için gidemem” dedi. Bu sözler dün sabah internet sitelerinde yer alınca sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar soluğu Özgür B.’nin derme çatma barakasında aldı ve ona yeni kıyafetler getirdi.

Çok zor durumdalar

Samsun’da 8 çocuk annesi Nurten İşçi ve Ahmet İşçi çiftinin oğlu Turgut İşçi, 9 yıl önce 28 yaşında geçirdiği iş kazası sonucu öldü. Eşi evi terk ederek 3 aylık oğlu Özgür B.’yi bırakıp İstanbul’a gitti. Özgür B., babaannesi ve dedesi ile birlikte yaşamaya başladı.

Haberin Devamı