Gazete Vatan Logo

Diplomayı internetten indirdim!

Sahte doktor hastasına öyle bir cevap verdi ki...

Diplomayı internetten indirdim!

Sahte doktor Banu Altıntaş karnından aldığı yağları yüzüne enjekte ettiği Kıymet Kaya’nın yüzünü tanınmayacak hale getirdiği için gözaltına alındı

Filiz Ç. internetteki bir fırsat sitesi aracılığıyla, Bakırköy’deki Güzellik Fabrikası isimli merkezden cilt bakımı satın aldı. İddiaya göre, Filiz Ç. burada kendisini plastik cerrah olarak tanıtan Banu Altıntaş’la tanıştı. İnönü Üniversitesi’nde başladığı tıp eğitimini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamladığını anlatan Banu Altıntaş, Filiz Ç.’yi yağ aldırma ameliyatına, ‘yarım saatlik iş’ diyerek ikna etti. Filiz Ç, 4 Ocak 2013’te Yenibosna’daki Özel İlke Hastanesi’nde Banu Altıntaş’la buluştu. Filiz Ç. adeta bir korku filmini andıran yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ciğer yesin”

“Sadece karın yağlarımı alacaktı ama kollarımı ve bacaklarımı da kazıdı. Neden yaptığını sordum. “Sana iyilik yaptım” dedi. Kan değerim düştü. Beni o şekilde taburcu ettiler. Kızıma, “Kansız kalmıştır. Ciğer yesin” tavsiyesinde bulunmuş. Kardeşiyle eve gelip bana kan taktılar. 3 hafta kendime gelemedim. Vücudum yaralarla doldu.”

‘Bak, ölmedin ama’

“11 Nisan’da ameliyat olduğum hastaneye gittim. Vücuduma ne yaptıklarını gösteren epikriz raporunu vermedi. Banu Hanım’ın eşi bana o parayı verebileceğini söyledi. Banu’ya sicil numarasını sordum. “Doktor değilim, 3 yıl bir profesörün yanında çalıştım, öğrendim’ dedi. ‘Ölseydim ne olacaktı’ dedim. ‘Ölmedin ama’ dedi.


‘Cerrah yanında öğrendim’

Şikayet üzerine dört şüpheli gözaltına alındı. Savcılık tarafından üç şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Banu Altıntaş tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemeden de serbest bırakıldı, hakkında adli kontrol uygulanması yapılacak ve yurtdışı çıkış yasağı kondu. Filiz Ç. ifadesinde şunları söyledi: “2007-2010 yılları arasında bir estetik cerrahın yanında hemşirelik yaptım. Ameliyatlarda bazı basit plastik cerrahi uygulamalarını öğrendim. Filiz doktor olmadığımı öğrenince beni şikâyet edeceğini söyledi. Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Belgesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Doktoru diplomasını internetten temin ederek üzerine ismimi yazdım ve işyerime astım. Zaten fotokopi şeklindeydi. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım.” Banu Altıntaş’ın 6 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı