Gazete Vatan Logo

Delil 3 yıl sonra geldi ve polis katili yakalandı

Florya'da 3 yıl önce eski milli futbolcu İlyas Tüfekçi'nin evine giren hırsıza müdahale ederken, öldürülen emekli polisin katil zanlısı belirlendi. Sarıyer'de 10 gün önce polise karşı gelmekten tutuklanan C.S.'nin parmak izi, 3 yıl önceki hırsızlık olayında elde edilen parmak iziyle örtüştü...

Adli tıp alanında yaşanan büyük gelişmeler ve kullanılan modern teknoloji sayesinde, işlenen cinayetler yıllar sonra da olsa çözülüyor. İşte bu olayın bir örneği İstanbul'da yaşandı. 2003 yılında hırsızlık yaparken emekli bir polisi öldüren katilin parmak izini alan polis, zanlıyı emniyette suç kaydı olmadığı için yakalayamadı. Ancak 3 yıldır aranan katil zanlısı, 10 gün önce Sarıyer'de polislerle tartışıp kendisinden parmak izi alınınca cinayet de çözüldü.

OLAY NASIL OLDU?
Eski milli futbolcu İlyas Tüfekçi'nin Florya'daki evine 28 Kasım 2003 tarihinde hırsız girdi. Olayı gören apartman sakinleri polise haber verdi. Ardından olay, apartmanın karşısında bulunan Mengerler'in villasında koruma görevi yapan emekli polis Saim Durgun'a da bildirildi. Yakalanacağını anlayan hırsız, İlyas Tüfekçi'nin evinden kaçmaya başlayınca emekli polis Saim Durgun müdahele etti. Ancak silahla karşılık veren hırsızın ateş etmesi sonucu Durgun ağır yaralandı. Hırsız olay yerinden kaçtı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Saim Durgun ise tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı. Polis, Tüfekçi'nin evinde yaptığı aramada bir parmak izine rastladı. Ancak bu izin sahibinin emniyette başka kaydı yoktu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Aradan 3 yıl geçti. Sarıyer'de 10 gün önce polise mukavet eden C.S. adlı bir kişi yakalandı. Gözaltına alman C.S.'den alınan parmak izleri, başka olaylara karışıp karışmadığının belirlenmesi için bilgisayarda tarandı. Ve yapılan incelemede C.S.'nin parmak izi, 3 yıl önce İlyas Tüfekçi'nin evinde bulunan izlerle örtüştü. Tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderilen C.S.'nin, şimdi cinayetten ifadesi alınacak.

Haberin Devamı