Gazete Vatan Logo

Bu satırları yazdı mı?

Sabaha karşı 04. 00 sıralarında internette dikkat çekici bir 'intihar mektubu' kaleme alındı...

Boğaz Köprüsü’nde geçtiğimiz hafta bir vatandaşın yaptığı intihar girişiminin bir benzeri de dün yaşandı. Engin Cin adlı bir kişi köprü korkuluklarına çıkarak üç saat polislerle pazarlık yaptı, trafik felç oldu

İstanbul’un her iki yakasında trafiği olumsuz etkileyen intihar girişimi dün sabah saat 10.00 sıralarında yaşandı. Adının Engin Cin olduğu öğrenilen bir kişi Avrupa yakasından Asya’ya geçiş yönünde köprü ortasında korkuluklara çıktı. İntihar etmek istediğini belirten Cin’i ikna çabaları yaklaşık 3 saat sürdü. İntihar girişimi izleyen sürücülerin yavaşlaması ise bayram yoğunluğunun da etkisi ile trafiği sıkıştırdı. Polisin çabalarına rağmen her iki yönde trafik sıkışıklığı yaşandı. Üç saatlik pazarlığının sonunda ikna edilen Cin, gözaltına alınarak Çengelköy Polis Merkezi’ne götürüldü. Cin’in işsiz olduğu, eşiyle problemler yaşadığı ve eşinin bir hafta önce evi terk ederek kayıplara karıştığı bu nedenle intihar teşebbüsünde bulunduğu iddia edildi. Yanında bulunan tabancanın ise kuru sıkı olduğu belirtilirken Cin’in, Polis tarafından kendisine eşinin bulunması yönünde söz verilmesi üzerine ikna olarak polise teslim olduğu öğrenildi.

İnci sözlükteki mi?

Öte yandan önceki hafta “meth” rumuzu ile ekşi sözlük adlı internet sitesin gönderdiği intihar mektubunun ardından köprüye çıkan Celalettin Enis D’nin durumuna benzer bir gelişme yaşandı. İnci sözlük adlı bir internet sitesine önceki gün sabaha karşı saat 04.00’te bir mektup gönderen kimliği belirsiz bir kişi bugün (dün) saat 12.34’te köprüye çıkarak intihar edeceğini yazdı. Yazarın kim olduğu henüz öğrenilemezken mektubun gönderilmesinin ardından Engin Cin’in köprüye çıkmasının arasındaki bağlantı araştırılıyor.

Para cezası alan yok

Köprüden geçenleri saatlerce trafikte bırakan intihar teşebbüslerinin ardından bugüne kadar kimseye para cezasının kesilmediği ortaya çıktı. Normalde mevzuata göre trafiği engellemekten dolayı idari para cezasının kesilebileceği ancak bugüne kadar köprüde intihara teşebbüs eden hiç kimseye bu cezanın verilmediği öğrenildi.

Haberin Devamı