Gazete Vatan Logo

Bir annenin isyanı

'Katil! Kızım toprakta, sen yaşıyorsun. Dışarıdasın. Soy ismi Kalkavan, tahliye olmasına yetiyor'

Henüz 29 yaşındaki genç modacı Sinem Yalçın’ın hayatını söndüren işadamı İhsan Kalkavan’ın yeğeni Faruk Kalkavan’ın bu kadar kısa bir sürede serbest kalması kızlarının acısı yüreklerinde taptaze olan Yalçın çiftini bir kez daha yıktı. Adliye koridorunda, “Katil! Kızım toprakta, sen yaşıyorsun. Dışarıdasın. Soy ismi Kalkavan, tahliye olmasına yetiyor” diye bağırıp sinir krizi geçiren anne Nazmiye Yalçın, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

“Bu ülkeyi terk edeceğiz”

Baba Sinan Yalçın ise artık adalete güvenini tamamen yitirdiğini söyledi: “Ben bunu beklemiyordum. Bu memlekette yasalar varsa cinayet işleyen biri nasıl bırakılır. Ağır cezada yargılanıyor ve tahliye oluyor. Bu nasıl bir adalet? Soy ismi Kalkavan olunca her şeyi yapmak serbest oluyor demek ki? Eşimle konuşacağım ve yakın bir tarihte bir ülkenin konsolosluğuna gidip bu ülkeyi terk edeceğiz.”

Dublör göndermişti

Güzel Sinem’i ölüme gönderen bu cinayet gibi kaza 14 Ocak 2008 gecesi yaşandı. İstanbul Kadıköy 01 Karayolu Acıbadem Mevkii’nde Faruk Kalkavan’ın kullandığı, içinde 2 arkadaşının daha olduğu cip emniyet şeridinde otomobilini kontrol eden Sinem Yalçın’a çarparak sürükledi. Kazanın ardından olay yerinden kaçan Kalkavan, ertesi gün bir arkadaşını polise gönderip cipi kullandığını söyletti. Ancak yapılan soruşturmada aracı onun kullandığı tespit edilince Kalkavan, teslim olup her şeyi itiraf etti.

’İhtiyacımı giderdim’

Olay günü arkadaşlarıyla yemek yediğini ancak alkol almadığını iddia eden Faruk Kalkavan, bir otobüsü sollarken hızını kontrol edemeyip emniyet şeridine girdiğini, Sinem’i son anda gördüğünü söyledi. Kalkavan olaydan sonra neden kaçtığını ise şu sözlerle anlattı: “Olay yerine doğru koşarken Sinem’in ayakkabılarını görünce kendimden geçtim. Yanına yaklaştığımda bir şeyler mırıldanmaya başladı. Yardım ederek ambulans ve yardım çağırdım. Sonra ihtiyacımı gidermek için yolun kenarına doğru uzaklaştım. Dönerken olay yerinde 150’ye yakın kişi birikmişti. Korktum ve uzaklaştım.”

Yardım etmemiş

Olay sırasında Sinem Yalçın’la birlikte olan ve duruşmada tanık olarak dinlenen Elif Çelik ise Kalkavan’ın Sinem’e yardım etmediğini söyledi: “Sinem, aracındaki hasara bakmak için inmişti. O sırada bir cip korkunç bir hızla Sinem’e çarptı. Ben de bariyerin arkasına atladım. Sinem can çekişiyordu. Geçenlerden yardım istedim ama kimse yardım etmedi.”

21 yıl hapsi isteniyor

Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan 24 yaşındaki Faruk Kalkavan, “taksirle bir kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olmak” suçundan 21 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Ancak Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ikinci celsede tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Yurt dışı yasağı

Dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik Dairesi’ne gönderilmesine, dosyanın dönmesi uzun zaman alacağından, yükletilen suçun taksirli oluşu, kanunda yazılı ceza süresi, delillerin toplanmış olması, sanığın öğrenci ve belli ikamet sahibi olması nedeniyle tahliye kararı veren mahkeme heyeti, ayrıca, Faruk Kalkavan’ın yurtdışına çıkışını da yasakladı.

Haberin Devamı