Gazete Vatan Logo

73 Plaka Neresi? 73 Hangi Şehrin Plakası? 73 Hangi İlin Plaka Kodu?

Her şehir için tanımlanmış olan plaka kodları genelde araçlar için ele alınır. Aynı zamanda şehri simgeleyen ve onu tarif eden bir kod olduğunu söylemek mümkündür. Bu doğrultuda söz konusu 73 plaka olduğunda bunun Şırnak şehrine ait olduğunu söylemek gerekir.

73 Plaka Neresi? 73 Hangi Şehrin Plakası? 73 Hangi İlin Plaka Kodu?

Doğu Anadolu'nun önemli bir şehri olarak öne çıkan Şırnak, özellikle yatırım ve hayvancılık noktasında önemli potansiyel teşkil eder. Aynı zamanda trafik şube kapsamında alınan plaka 73 numara üzerinden araçların arka ve ön kısmında kullanılır.

73 Plaka Neresi?

Plakalar Türkiye'de her şehir için farklı rakamlar üzerinden ele alınmakta ve verilmektedir. Bu doğrultuda 73 plaka Şırnak şehrine ait bir plaka kodu olarak öne çıkar. Aynı zamanda bu plaka kodları sabittir. Yani bir kere şehre verildiği zaman herhangi bir biçimde değişmez.

Özellikle trafikte yapılacak olan denetimler ya da işlemler konusunda düzenli bir çalışmanın yapılmasına imkan tanır. Çünkü örneğin Şırnak şehri trafik şubeden alınan plaka 73 numara üzerinden araçlara entegre edilir. Böylece bu aracın Şırnak şehrine ait olduğu anlaşılır ve buna göre çalışma yapılır.

73 Hangi Şehrin Plakası?

Alfabetik sıraya bağlı olarak Türkiye'nin bütün farklı şehirleri için plakalar söz konusudur. Bunlar içerisinde ise Şırnak için 73 plaka kodu verilmiştir. Özellikle tarım ve hayvancılık ile beraber sınır ticareti noktasında Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir.

Haberin Devamı

O yüzden aynı zamanda büyük bir geçiş noktası olarak ön plana çıkar. Arpa ve buğday başta olmak üzere pek çok sebze ve meyve yetiştiriciliği için elverişli bir ortama sahiptir. Diğer yandan plakaların arka ve ön kısmı için kullanılan baş numara 73 olarak öne çıkıyor.

73 Hangi İlin Plaka Kodu? 

Doğu Anadolu'nun en önemli şehirleri içerisinde Şırnak gelmektedir. Aynı zamanda alfabetik sıra açısından ele alındığı zaman şehir adına 73 plaka kodu kullanılır. Plakaların başında yer alır ve daha sonra harf ile beraber sayılar üzerinden plaka devam eder.

Gerekli işlemlerin yapılması ile beraber trafik şube kapsamında alınır ve araçlara yerleştirilir. Böylece 73 plakaya sahip bir aracın Şırnak merkezli bir vasıta olduğu anlaşılmaktadır.