Gazete Vatan Logo

44 Plaka Neresi? 44 Hangi Şehrin Plakası? 44 Hangi İlin Plaka Kodu?

Kıyı şehirler ve Anadolu şehirleri ile beraber tüm iller adına Türkiye'de plaka kodları bulunmaktadır. Bu plaka kodları araçları entegre edilir ve karayollarında düzen sağlanır. Özellikle denetimin sağlıklı biçimde yapılabilmesi için alfabetik sıralamaya uygun olarak plaka kodları entegre edilmektedir. Bütün farklı araç çeşitleri için geçerli olan bu plaka kodları konusunda 44 numara Malatya şehrine aittir. Malatya'dan çıkış yapmış tüm araçlar buradan plaka aldıklarında 44 numara ile trafiğe çıkarlar.

44 Plaka Neresi? 44 Hangi Şehrin Plakası? 44 Hangi İlin Plaka Kodu?

44 Plaka Neresi?

Özellikle tarım ve hayvancılık ile önemli bir yere sahip olan Malatya için 44 plakası denk gelmektedir. M harfi üzerinden alfabetik sıralama doğrultusunda 44 plakasına sahip olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle kayısı ve elma ile birlikte ülke çapında ön plana çıktığını eklemek gerekir.

Aynı zamanda farklı uygarlıkları ev sahipliği yapması üzerinden mimari açıdan da yoğun turist çekmektedir. Bu bağlamda 44 plaka üzerinden Malatya şehri ifade edilir ve tüm araçlar için değerlendirilmektedir. Malatya çıkışlı olarak araçlar trafiği çıkabilmek için 44 plakasını kullanmak zorundadır.

44 Hangi Şehrin Plakası?

44 plakası Malatya şehrine aittir. Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat bölümünde yer alan Malatya, bölgesel olarak da önemli bir potansiyel teşkil eder. Tarım ve hayvancılığın dışında ticari açıdan da gelişim göstermeyi sürdüren bir şehirdir.

Tam olarak İç Anadolu kısmında yer almasının yanı sıra, meyve üretimi ile birlikte öne çıkmaktadır. Bunun yanı sıra farklı yeraltı madenleri açısından da önemli bir şehir olduğunu söylemek gerekir. Bu şehir merkezli olarak Trafik Şube üzerinden kayıt altına alınan araçlar plakalarında 44 numarasını kullanmaktadır.

Haberin Devamı

44 Hangi İlin Plaka Kodu?

Her şehir için verilen plaka kodu kapsamında 44 numara Malatya şehrine aittir. Bu bağlamda araç sahipleri Malatya üzerinden araçlarını kayıt ettirdikleri vakit 44 numarasını almaktadır. Tüm araçların hem arka ve hem ön kısımlarında sabit olarak iki haneli şekilde ilk sırada yer alır.

Böylece trafikte yapılacak olan denetimler ve cezai yaptırımlar konusunda etkin bir düzen sağlanmış olmaktadır. Bu durum uzun yıllardır sadece Türkiye'de değil aynı zamanda dünyanın tüm ülkeleri için geçerlidir.