Gazete Vatan Logo

36 Plaka Neresi? 36 Hangi Şehrin Plakası? 36 Hangi İlin Plaka Kodu?

Kanun nezdinde verilmiş olan plakalar doğrultusunda her şehrin bir plakası değerlendirilir. Sabit olarak öne çıkan bu plakalar daha çok araçlar için kullanılmaktadır. Alfabetik sıralama doğrultusunda ise 36 plaka kodu Kars şehrine denk gelmektedir.

36 Plaka Neresi? 36 Hangi Şehrin Plakası? 36 Hangi İlin Plaka Kodu?

Çünkü K harfi üzerinden şehir isminin diğer harfleri doğrusunda 36 kullanılmaktadır. Özellikle tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan Kars, gezilecek olan birçok Mimari yapı sunmaktadır. Diğer yandan Turizm etkisinin yanı sıra tarım ve hayvancılık konusunda da önemli bir şehirdir.

36 Plaka Neresi?

Plaka kodu 36 olan şehir Kars olarak öne çıkmaktadır. Kars merkezli olarak Trafik Şube üzerinden alınan plakalar 36 numarası ile başlamaktadır. Hem arka hem de ön tarafı araçları entegre edilen plakalar sayesinde, vasıtaların Kars'a kayıtlı olduğu anlaşılır.

Bu durumun özellikle trafiğe çıkan araçlar için bir mecburiyet olarak değerlendirilir. Bu durum Kars'a bağlı şekilde kamu araçları, hususi araçlar ve ticari tüm araçlar için geçerlidir. Pek çok açıdan Türkiye'nin önemli şehirleri içerisinde yer alan Kars için, 36 plaka kodu sabit şekilde değerlendirilmektedir.

36 Hangi Şehrin Plakası?

36 plaka kodu Kars şehrine aittir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Kars, özellikle kış aylarında oldukça yoğun kar alan yerlerden biridir. Aynı zamanda engebeli bir bölge olması itibariyle hayvancılık noktasında oldukça gelişmiş durumdadır.

Haberin Devamı

Diğer yandan ülkenin savunması noktasında zamanında Ruslarla savaşarak kahramanlık göstermiş en önemli şehirler içerisinde yer alır. O yüzden Tarım ve hayvancılığın yanı sıra tarihi noktada da önemli şehirlerden biridir.

36 Hangi İlin Plaka Kodu?

Alfabetik sıraya göre ele alındığı zaman 36 plaka kodu Kars'a ait olarak değerlendirilir. Türkiye'nin nadide ve önemli şehirlerinden biri olan Kars, pek çok önemli mimari yapıya da ev sahipliği etmektedir. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nin Türkiye'de kalmasını sağlayan en önemli ve kahraman şehirler içerisinde olduğunu söylemek mümkündür.

Kars şehri için ise kullanılacak olan plaka kodu 36 olarak değerlendirilir. Özellikle araçlar için ilk iki rakam olarak kullanıldığını söylemek gerekir. Araçların trafiğe çıkması için bir mecburiyet olan plaka kodları, karayollarını düzenin sağlanmasına önemli katkı vermektedir.