Gazete Vatan Logo

26 Plaka Neresi? 26 Hangi Şehrin Plakası? 26 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'de her şehir sabit olarak verilmiş plaka kodu üzerinden tanımlanır. Bu plaka kodları karayollarında devam eden araçlar üzerinden öne çıkmaktadır. Motorlu bütün araçlar için geçerliliğini koruyan plaka kodları, araçların arka ve ön kısımlarında ilk başta yer almaktadır. İki haneli olarak ön plana çıkan bu kodlar, Türkiye'deki bütün şehirler için geçerlidir. Bunlardan biri olarak 26 plaka kodu Eskişehir'e aittir. Eskişehir kaynaklı olarak öne çıkan bütün araçlar için bu plaka kodları değerlendirilmektedir.

26 Plaka Neresi? 26 Hangi Şehrin Plakası? 26 Hangi İlin Plaka Kodu?

26 Plaka Neresi? 

Her plaka iki haneli olarak Türkiye'nin farklı şehirlerine entegre edilmektedir. Özellikle sabitlenmiş olan bu plaka kodları bir mecburiyettir. Trafik Şube üzerinden alınan o şehir merkezli plakalar araçların arka ve ön plakalarında yer alır. 26 plaka kodu ise Eskişehir'e aittir.

İç Anadolu Bölgesinin en önemli şehirlerinden biri olan Eskişehir, özellikle turizm açısından önemli bir yer tutar. Gezilip görülmesi gereken farklı yerler sağlayan şehir, ticari açıdan da gelişmiş bir bölgedir. Aynı zamanda tarım ve hayvancılık konusunda da Türkiye'nin önemli şehirleri içerisinde geldiğini söylemek mümkündür.

26 Hangi Şehrin Plakası?

26 plaka numarası Eskişehir'e aittir. Özellikle her sene turlarla sürekli olarak turist çeken en önemli şeylerden biri olduğunu söylemek mümkündür. Birçok farklı müzesi, mimari yapısı ve kültürel dokusu ile modern şehir platformu doğrultusunda önemli yerlerden biridir.

Aynı zamanda bu şehir için 26 plakası şu an kullanılmaktadır. Bu plaka Eskişehir merkezli olarak kayıt altına alınmış tüm araçlar için geçerlidir. Araçların İki haneli olarak arka ve ön plakalarındaki ilk rakamlar olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

26 Hangi İlin Plaka Kodu?

Eskişehir 26 plaka kodunu kullanmaktadır. Türkiye'de alfabetik sıralamaya bağlı olarak E harfi üzerinden 26 numarası denk gelmektedir. Bu durum 01 ile başlamak suretiyle alfabetik sıraya uygun biçimde devam eder. Özellikle karayollarında yasal olarak seyir halinde olan araçlar için bir mecburiyettir.

Böylece trafikte yapılacak olan denetimler ve düzenlemelerin daha sağlıklı şekilde devam edebilmesine olanak tanır. Sonradan şehir olan tüm iller konusunda da yine şehre özgü verilmiş olan bir plaka numarası bulunur.