Gazete Vatan Logo

10 Plaka Neresi? 10 Hangi Şehrin Plakası? 10 Hangi İlin Plaka Kodu?

Belirli sıralamalar doğrultusunda her şehrin sabit olarak verilmiş bir plakası bulunur. Bu plakalardan biri olarak ise 10 önemli bir yere sahiptir. Çünkü hem önemli bir geçiş noktası hem de güçlü bir turizm şehri olarak öne çıkar. Bu şehir ise 10 plaka kodu ile birlikte Balıkesir şehridir. Özellikle başta Ayvalık olmak üzere birçok önemli ilçesi doğrultusunda yaz aylarında önemli bir potansiyel teşkil eder

10 Plaka Neresi? 10 Hangi Şehrin Plakası? 10 Hangi İlin Plaka Kodu?

Diğer yandan baş harfinin B olması ile birlikte alfabetik sıralamaya uygun şekilde 10 plakasını almış durumda. Karayollarında seyahat eden araçların arka veya ön kısımlarında 10 numarası görünümünde bunun Balıkesir’den çıktığı anlaşılır.

10 Plaka Neresi?

10 plaka kodu Balıkesir şehrine aittir. Bir kısmı Marmara bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan Balıkesir, bugün ile Türkiye'nin en önemli geçiş noktalarından biridir. Merkez olarak ele alınabilecek olan 6 Eylül ve Karesi ilçeleri Marmara Bölgesi'nde yer alır.

Ancak kıyı bölgeler ise Ege Bölgesi'nde bulunmaktadır. Özellikle Ayvalık Türkiye'nin ve dünyanın bildiği en önemli turizm beldeleri arasında gelir. Bununla beraber Altınoluk ve Akçay gibi önemli sahil beldeleri de yaz aylarında yoğun turist akınına uğrar.

10 Hangi Şehrin Plakası?

Zeytini ve aynı zamanda Zeytinyağı ile meşhur olan Balıkesir 10 plaka numarasına sahiptir. Trafik Şube üzerinden araçlar için alınan plakaların başında 10 numarası yer alır. Daha sonra belirli bir düzen doğrultusunda harfler ve rakamlar eşliğinde plaka tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

Özellikle Türkiye'nin bütün farklı karayolları için düzenin sağlanması açısından plaka numaraları çok önemlidir. Uzun yıllar önce verilmiş olan bu plaka kodları, genelde araçların çıkmış olduğu şehir üzerinden entegre edilir. Bu doğrultuda ise 10 plaka kodu Balıkesir şehri üzerinden ifade edilmektedir.

10 Hangi İlin Plaka Kodu?

Tarım ve hayvancılık ile beraber aynı zamanda ticari konuda Balıkesir Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Hem ithalat hem de ihracat açısından önemli olmasının yanı sıra, güçlü bir turizm şehri olarak değerlendirilir. Bu doğrultuda internet ya da karayolları üzerinden 10 plakası ile karşı karşıya kalındığında, bunun Balıkesir'e ait olduğunu anlamak mümkündür.