Gazete Vatan Logo

1 Alan Kodu Nereye Ait? +1 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Günümüzde şehirler ve ülkeler arasında olan telefon iletişiminde, mutlaka sabit telefonların başına alan kodlarının konulması gerekmektedir. Yurt içi arama yapıldığı zaman tek sıfır konulmalı, yurtdışı aramada da çift sıfır konulmaktadır. Bu kapsamda her ülkenin kendi telefon kodu vardır. Telefon alan kodu telefon numarasından önce gelmektedir. Alan kodu bir, iki veya üç haneden oluşmaktadır.

1 Alan Kodu Nereye Ait? +1 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Dünyanın her bölgesinin kendi numarası vardır. 1'den 9'a kadar sıralanmaktadır. Türkiye'den veya dünyanın herhangi bir ülkesinden uluslararası arama yapabilmek için aranacak kişilerin bulunduğu ülkelerin telefon kodunun bilinmesi gerekmektedir. Aynı şekilde bir arama geldiğinde numaranın başındaki alan kodu sayesinde aramanın hangi ülkeden olduğunu bilmek mümkün olmaktadır. 

1 Alan Kodu Nereye Ait?

Başka bir ülkedeki bir telefon numarasını ararken, genellikle uluslararası bir arama yaptığınızı belirtmek için çevirmeniz gereken bir ön kod vardır. Bu ülkeye göre değişir, ancak cep telefonlarında bunun yerine genellikle "+" kullanabilirsiniz.

Bu uluslararası arama ön ekinden sonra, aradığınız ülkenin ülke kodunu ve ardından yerel numarayı çevirmeniz gerekir. Bu, o ülke kodlarının bir listesidir. 1 alan kodu Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve çevredeki Karayipler ve Pasifik adalarının bir kısmını kapsamaktadır. Kuzey Amerika, bazı istisnalar dışında 1 veya 5 alan kodundadır.

+1 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri ülke kodu +1, Amerika Birleşik Devletleri'ni başka bir ülkeden aramanıza izin verir. Amerika Birleşik Devletleri telefon kodu 1, IDD'den sonra çevrilir. Amerika Birleşik Devletleri uluslararası arama 1'i bir alan kodu takip eder.

Amerika Birleşik Devletleri için çeşitli şehir kodları da bulunmaktadır. Ülke kodlarını bu alan kodları takip etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri telefon kodunun tamamıyla uluslararası arama yapılmaktadır. +1 telefon ülke kodu, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Dominik Cumhuriyeti ve Bahamalar da dahil olmak üzere 25'ten fazla ülke ve bölgede kullanılmaktadır.