Gazete Vatan Logo

01 Plaka Neresi? 1 Hangi Şehrin Plakası? 1 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka kodları içerisinde düzenli bir sıralama olduğu bilinir. Ülkemizde bu plaka kodlarının şehirlere alfabetik olarak verildiği görülmektedir. Buna göre ilk plaka kodunun 01 olarak başladığı dikkat çekmektedir.

01 Plaka Neresi? 1 Hangi Şehrin Plakası? 1 Hangi İlin Plaka Kodu?

Buna göre diğer plaka kodlarının düzenli olarak devam ettiği bilinir. Ayrıca plaka kodlarının sırasında belirli bir yerden sonra alfabetik olarak kopma başlar. Bunun nedeni ise sonradan il olan şehirlerdir. 

Araç Plakaları Neden Kullanılır? 

Araç plakalarını çevremizde sıkça görme şansımız olduğu bilinir. Bunun yanında araç plakalarının olmasıyla birlikte trafikte son derece düzenin olduğu dikkat çekmektedir. Ayrıca araç plakasından sorgu yapılarak araç hakkında birçok detayın elde edilme şansı vardır. Zaten bundan dolayı plaka olmadan işlem yapılması mümkün olmaz.

01 Plaka Neresi? 

01 plaka insanların en fazla bildikleri plakalar içerisinde yer almaktadır. Bunun nedeni ise bu plakanın sıralamada en başta bulunmasıdır. Buna göre 01 plaka Adana şehrine ait olarak karşımıza çıkar. Doğal olarak ilk plaka olan 01'in alfabetik olarak Adana'ya verildiğini söyleyebiliriz. Ayrıca plaka kodlarının tek rakam olması başına 0 rakamının gelmesine neden olmaktadır. 

1 Hangi Şehrin Plakası? 

Ülkemizin sahip olduğu plaka kodları 1 rakamından başlayarak yukarıya doğru devam etmektedir. Bu plaka kodlarının en başında 1 olması akıllara Adana ilini getirir. Bunun için Adana için geçerli olarak bilinen plaka kodunu 1 olarak akıllarda tutmak gerekir. 

Haberin Devamı

1 Hangi İlin Plaka Kodu?

1 kodu ile başlayan plaka kodunun sıkça karşımıza çıkması mümkündür. Bu kodun sahip olduğu şehrin ise Adan olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca 01 kodunun Adana'da ve bu ilin dışında sıkça denk geldiği görülmektedir. Bundan dolayı Adana şehri ile 1 plaka kodunun özdeşleştiği bilinir. 

İllere verilen plaka kodlarından biriside 1 olarak dikkat çeker ve bu kodun sıralamada ilk başta yer aldığı görülmektedir. Buna göre 1 plaka kodunun ait olduğu şehir ise Adana'dır.

Hangi Şehrin Plakası 01'dir?

01 şeklinde karşımıza çıkan şehrin Adana olduğu bilinir. Adana'da kayıtlı olarak yer alan araçların her zaman için plaka kodlarının başı 01'dir. Adana dışında başka hiçbir şehirde 01 plaka kodu kayıtlı değildir.