Gazete Vatan Logo

Yaşadıklarımı saklamadım, aşkıma sahip çıktım (1)

"Çocuklar Duymasın"dan ve eşinden ayrıldı, hep sustu. İçinde neler yaşadı, neler hissetti kimse öğrenemedi. Pınar Altuğ, zorlu dönemde yaşadıklarını, sevgilisi Tony'yle ilişkilerini ilk kez bütün çıplaklığıyla anlatıyor

Hem aşkta hem de iş yaşamında kazandı Pınar Altuğ. Belki bu söz ayrıldığı eşi Umut Elçioğlu'nu yaralar ama doğru. "Çocuklar Duymasın" dizisindeki rolü Meltem'i bıraktıktan sonra birçokları kariyer kaybına uğrayacağını da iddia etmişti. Bu da doğru çıkmadı. Pınar Altuğ diziyi bıraktı, dizinin izleyicisi azalıp başına gelmedik kalmadı, o işe yeni projelere yelken açtı.

Şimdi Türkiye'nin Yıldızları'nı sunuyor, şahnede ışıl ışıl parlıyor. Yeni imajı cuk oturmuş, eski iki çocuk annesi Pınar gitmiş, yerine gençleşmiş bir Pınar gelmiş. Aslına bakarsanız zaten 29 yaşında. Ama yemek programlarındaki ve dizideki anne imajını üzerine sımsıkı giydiğinden hep daha olgun bir kadın hali vardı. Kısacası, Türkiye'nin Yıldızları yarışması ve yeni sevgilisi Tony Theodorakis iyi gelmiş Pınar Altuğ'a.

Liseli gencecik bir kız gibi
Yüzünde sabit bir makyaj var gibi. Solaryumlu. Aslında beyaz tenliymiş. Sürekli gülümsüyor, bıcır bıcır konuşuyor. "12 yıldır bu dünyanın içindeyim" diyor sık sık, dolayısıyla çok kontrollü. Röportaj başlamadan önce sevgilisi aradı, cep telefonunun sevgiliye özel sesini duyar duymaz "sevgilim arıyor, sevgilim arıyor" dedi ve bir an karşımdakinin liseli bir kız olduğunu düşündüm. Kolundaki beyaz deri bilezikte Tony'nin "T"si, Pınar'ın "P"si vardı.

* Yeni iş yeni imaj mı?
Aslında yazın Çocuklar Duymasın'a ara verildiğinde esmer oldum.

* Ama saçlar kısaydı, küttü...
Evet. Sonra Birol Güven, "Dizi için insanların alışık olduğu şekilde devam edelim" deyince tekrar sarılar attırdım saçlarıma. Sonra bu proje başlarken değişiklik yapmaya karar verdik Ve saçlarıma ek yaptırdım, koyu renk boyattım.

* Neden bu tarz, sanırım sizi hiç böyle görmemiştik?
Cengiz Abazoğlu 2004 yılı kadınının uzun saçlı olduğunu düşünüyor ve tarz olarak daha çok beğeniyor. Onunla birlikte çalışıyoruz, onun önerisiyle saçlarıma ek yaptırdım. Uzun saç sahnede daha dolu, daha göz alıcı duruyor. Sonuçta ben de görsel bir şey yapıyorum. Bu yüzden saçlarımı değiştirdim.

* Sarı saç daha mı büyük gösteriyordu sizi?
İki çocuk annesi bir kadını oynadığım için saç modelim öyleydi, sarı saç daha olgun gösteriyordu. Artık kendimim. Gerçek yaşıma döndüm.

* Kendinize çok mu bakıyorsunuz?
Ben bakıma meraklıyım. Yataktan kalktığımda saçım düzgün görünmüyorsa sokakta öyle dolaşmam. Evde eşofmanla gezerim ama eşofmanımın renkleri birbirine uyumludur. Saçım düzgündür. Makyajlı olmaktan bahsetmiyorum ama düzenli, bakımlıyımdır evde de. Cildim işe her zaman ışıl ışıl olmalı. Başak burcuyum ben. Yüzümde iki tane siyah nokta olmuş, ojemin kenarı soyulmuş olamaz.

* Kilo da verdiniz mi?
Aslında yaz aylarında çok kilo vermiştim. İğne ipliğe dönmüştüm.

* Sıkıntıdan mı?
Evet. Ayrılma sürecinde kilo verdim. Zor günler geçirdim. Sonra toparlamaya başladım. Son zamanlarda yine çok kilo almıştım ama şimdi spor yaparak sorunu halletmeye çalışıyorum. Bir ara sürekli spor yapıyordum forma girmek için ama şimdi Türkiye'nin Yıldızları'nın temposu nedeniyle eskisi gibi yapamıyorum. Yaz aylarındaki kadar zayıf değilim.

Şimdi yarışmalar moda
* Neden yeni bir dizi veya film değil de yarışma programı?
Türkiye'nin Yıldızları farklı bir yarışma. Katılanlar çok güzel eğitim alıyor, çok değerli hocalar var. Televizyonda ise bir ara ağalık dizileri modaydı, sonra sitcomlar da moda oldu. Şimdi yarışmalar çok tercih ediliyor. Ben de bir yarışma programında olmayı uygun buldum.

* Siz kendinizi "yıldız" olarak görüyor musunuz?
Beni Türkiye'nin Yıldızları projesine çağırdıklarında, "bir televizyon yıldızı olarak sizi çağırıyoruz" dediler. Ben "yıldızım" demem ama benim için bunu birilerinin söylüyor olması hoşuma gider.

Yaşadıklarım ağır geldi
* Çocuklar Duymasın dizisiyle yıldızınız parladı. Sonra eşiniz askerdeyken yaşananlar... Özel yaşantınızla çok eleştirildiniz, dizideki rolünüzden ayrıldınız. Kariyer kaybına uğrayabileceğinizi düşündünüz mü?
Benim için herşeyden önemlisi işim. İşimi hep önemserim. Ben o dönemde özel hayatımda yaşadıklarımı işime yansıtmadım. Saçı başı dağıtıp sete gitmedim, sette olumsuz tavırlara girmedim. Meltem rolünü elimden geldiğince en iyi şekilde oynadım. Ama özel hayatımda yaşadıklarımla bu rolün kıyaslanması bana ağır geldi. Artık şunu söyleyebilirim; ben yaşadığım herşeyden memnunum.

* Eşinizden ayrılma sürecinde yeni sevgilinizle sürekli medyaya konu olmaktan dolayı rahatsız olmadınız mı?
Ben hiçbir zaman gözönünde olmaktan ya da bilinmekten rahatsız olmadım, şikayet etmedim. Gözönünde olunca attığınız tüm adımlar daha dikkatle izleniyor. Zor günler yaşadım. Ama hiçbir zaman "Allah kahretsin, neler yaşıyorum" demedim. Yıllar önce bu işlere başladığımda gözönünde olacağımı biliyordum. Elimi taşın altına koyarken taşın ağırlığını biliyordum. Başkaları ne düşünür bilmiyorum, ben yaşadıklarımdan keyif alıyorum. Ben doğru olarak gördüklerimin arkasında durdum.

* 14 Şubat Sevgiller Günü için geçtiğimiz yılın sevgililerini seçmiştik. En çok oyu alan çiftlerden biriydiniz...
Aa çok hoş. Bilmiyordum...

* İnsanlar eşinizin askerde olduğu bir dönemde
bu olayları yaşamanızı yadırgamadılar mı? Size nasıl tepkiler geldi. Yoksa sizi anladılar mı?

Ben yerin dibinde yaşamıyorum. Alışveriş yaparım, markete, bakkala giderim, yürüyüş yaparım. İnsanlarla iç içeyim. Çok tepki aldım ama olumsuz tepki almadım. Ya da bunlar bana yansımadı. Kadın, erkek bana en çok söylenen söz şu oldu: "Biz senin hayatına karışmıyoruz, ama ne olur diziden ayrılma." Herkes dizide görmek istiyordu, bir alışkanlık olmuştu, şimdi ben o sayfayı kapattım. Dizi içinse, onlar için hayırlısıyla neyse o olsun derim.

* Tony ile ilişkinize tepki almadınız mı?
"Ay birbirinize çok yakışıyorsunuz... Ay ay ne tatlılar" diye yanaklarımızı okşayanlar oluyor. Mutlaka "şunlara bak" diyenler de oluyordur, bilemem.

* Aldığınız tepkiler size ne düşündürüyor. Onlarca yazı yazıldı. Evli bir kadının kocası askerdeyken yaşadıkları gazete sayfalarında ayrıntılarıyla anlatıldı, sizin dizideki anne rolünüz sorgulandı. "Vay be ben neler yaşıyorum, konu nereye gitti " ya da "ben ne yaptım" gibi düşünceler geçmedi mi içinizden?
Beni yolda gören amcalar teyzeler sırtımı sıvazladı. Dediğim gibi olumsuz tepkiler bana direkt yansımadı. Basında yazılan herşeye takılsam yaşayamam. Ben birine aşık oldum ve buna sahip çıktım. Saklamadım. Sanırım insanlar bunu anladı.

* Tony'le kaç yıldır tanışıyorsunuz?
Dokuz 9 yıldır.

Devamı

Haberin Devamı