Gazete Vatan Logo

Yarışlara katılacak ilk SUV: Lamborghini ST-X

2018 Lamborghini Dünya Finalleri sırasında Lamborghini Squadra Corse, tarihindeki ilk Süper SUV'nin yarış versiyonu olan Urus ST-X Concept'i tanıttı.

Yarışlara katılacak ilk SUV: Lamborghini ST-X

Markanın vizyonu, yarış pistiyle off-road pistini bir araya getiren inovatif bir tek marka şampiyonası için bir otomobil hazırlamak.

Yeni format 2020 yılında Avrupa'da ve Ortadoğu'da özel hazılanmış FIA onaylı pistlerde kullanıma girecek. “Gel ve Sür” formülü, sürücü-müşterilere, otomobilin yanı sıra yarış haftasonlarında teknik desteği de içeren komple bir paket sunmayı amaçlıyor.

Urus ST-X Concept, Lamborghini Squadra Corsa’nın motorsporları deneyimini yepyeni bir segmente uyguluyor. Seri üretim modeline kıyasla, Urus ST-X Concept, mekanik olarak optimize edildi ve çelik takla kafesi, yangın durdurma sistemi ve FT3 yakıt deposu gibi tüm FIA onaylı güvenlik unsurlarıyla donatıldı.

Estetik açıdan, Urus ST-X Concept mat Verde Mantis (yeşil) kaporta ve karbon fiber olduğu görünen motor kapağıyla karakter kazanıyor. Daha geniş olan hava girişleriyle daha iyi soğutulan V8 çift-turbo motor, 650 HP güç ve 850 Nm maksimum tork üretme kapasitesine sahip.

Genel görünüm, arka kanat, yeni altıgen tasarımlı yan yarış egzozları ve 21", tek somunlu alüminyum alaşımı jantlar ve Pirelli lastiklerle tamamlanıyor.

Haberin Devamı

Yarış konfigürasyonu geliştirilmesi aynı zamanda ağırlığın seri üretim modeline göre %25 azaltılmasını sağladı.