Gazete Vatan Logo

Yaratıcı çocuklar için yol haritası

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleşecek beş oturumluk seminer dizisi "Çocuğu ile Büyüyenler" yaratıcılığın çocuk gelişimindeki önemine odaklanıp anne babalara bir yol haritası çıkarıyor.

Yaratıcılık sadece sanatta değil, hayatın başka alanlarında da başarının anahtarı. Çocuklarımızdaki yaratıcılık potansiyelini ortaya çıkarmak, teşvik etmek, geliştirmek ise bizim elimizde. Bu da ancak doğru bir yaklaşımla mümkün.
Bu gerçeklerden yola çıkan İstanbul Modern yaratıcı bireyler yetiştirmeyi önemseyen kişisel gelişime açık ebeveynleri pedagog, psikiyatr ve eğitimcilerle bir araya getiriyor.
Çocukların eğitim ortamları, araçları, öğrenme deneyimleri, rol modelleri, alışkanlıkları ve daha birçok konunun ‘yaratıcılık’ açısından ele alınacağı "Çocuğu ile Büyüyenler" veliler için bir kılavuz işlevi görecek.
Program, beş seminerden oluşuyor.

İlk seminer Yankı Yazgan’dan

"Çocuğuyla Büyüyenler" 9 Nisan’da psikiyatr Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın yönetiminde ‘Bir Düşünme Biçimi Olarak Yaratıcılık ve Esnek Düşünme’yle başlıyor.
Seminer dizisinin diğer oturumları ve tarihleri şöyle:
Eğitim psikoloğu Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe’yle ‘Yaratıcı Öğrenme’, 30 Nisan
Eğitim bilimci Prof. Dr. Ayşe Esra Aslan’la ‘Zeka, Yetenek ve Yaratıcı Düşünme’, 7 Mayıs
Gelişim psikoloğu Prof. Dr. Gül Şendil’le ‘Çocuk Gelişiminde Yaratıcılık Gelişimi’, 14 Mayıs
Yine Prof. Dr. Gül Şendil’le ‘Yaratıcılığın Gelişiminde Anne ve Babanın Rolü’, 4 Haziran

Haberin Devamı

Ebeveynler seminerde, çocuklar atölyede

Seminere kayıt yaptıran velilerin 6-10 yaş aralığındaki çocukları, Genç İstanbul Modern atölyesinden ve sergi turlarından oluşan etkinlik programına ücretsiz olarak katılabilecek.