Gazete Vatan Logo

Yapay zekayla hedef büyüttü

Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren araç kiralama şirketi Garenta ile ikinciyeni.com’un Genel Müdürü Özgür Maraş, 2010’da 5 bin adet olan toplam araç parkını 7 yılda 7 kat artırarak sektörde ilk 3 şirket arasına girdiklerini belirtti.

Yapay zekayla hedef büyüttü

Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren araç kiralama şirketi Garenta ile ikinciyeni.com’un Genel Müdürü Özgür Maraş, 2010’da 5 bin adet olan toplam araç parkını 7 yılda 7 kat artırarak sektörde ilk 3 şirket arasına girdiklerini belirtti. Garenta’nın 35 bin araçlık filoya ulaştını kaydeden Maraş, uzun dönem kiralama markası GarentaPRO ile yüzde 19.2, kısa dönem markası GarentaDAY ile de yüzde 15.6 büyüme sağladıklarını vurguladı.

Maraş, 2’nci el araç alım satım platformu olarak konumlanan ikinciyeni.com sitesi üzerinden 20 bin otomobilin satıldığını, 2018’de bu rakamı 27 bine çıkaracaklarını söyledi. Bugüne kadar dijital teknolojilere 5 milyon TL’den fazla yatırım yaptıklarının altını çizen Maraş, yapay zekayı devreye aldıklarını söyledi. Özgür Maraş, “Yakında müşterilerimiz evlerinden çıkmadan, işlerinden izin almadan yalnızca birkaç butona basarak otomobillerini saatler içerisinde satabilecek” dedi.

2’ncİ eli ‘bulur’

Özgür Maraş, Çelik Motor’un bu yıl 2 yeni projesini devreye alacağını söyledi. Maraş, Bulur markası ile 2’nci el otomobil alıp satmak isteyenleri, ilanlar arasında kaybolmadan, son derece basit bir yolla buluşturacaklarına dikkat çekti. Üzerinde çalışılan diğer proje Praticar ile de kullanıcılar, otomobilleriyle ilgili vergi, bakım gibi tüm süreçleri bir uygulama üzerinden yürütebilecek.

Haberin Devamı