Gazete Vatan Logo

Yalçındağ: Şahsi hissim Erdoğan aday olmayacak

Yalçındağ'a göre miting hassasiyeti gösterme açısından önemli, Erdoğan ise aday olmayacak

NTV/CNBC-e ortak yayınına katılan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Cumartesi günkü miting hassasiyetin ortaya konması açısından önemli. Toplumsal hassasiyeti önemsemeden bir cumhurbaşkanı seçilirse, bu orta vadede ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa neden olacaktır” dedi. Yalçındağ, Başbakan Erdoğan’ın olası adaylığı konusunda ise şunları söyledi: “Şahsi hislerim, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmayacağı yönünde. Aksi olsa da bu makamın gereğini titizlikle yerine getirmesi için azami dikkat harcaması gerekecektir. Çünkü toplumdaki hassasiyeti görüyoruz.”

Koalisyon tehdit değil
Seçimlerde her türlü sonuca hazırlıklı olunması gerektiğini kaydeden Yalçındağ, “Geçen dört yıldaki başarılı ekonomi yönetimi ortada ama henüz yetersiz. Türkiye’nin artık yol haritası bellidir. Dolayısıyla ister tek parti, ister koalisyon olsun fazla bir şey değişmez. Önemli olan istikrar. Zaten bu yol haritasından sapmak siyasi intihar olur. Genel seçimleri sonbahara çekmek ekonomi için faydalı olabilir. Bu erken seçim olarak algılanmaz” dedi.

Seçim ekonomisini kısmen gördüklerini belirten Yalçındağ, “Elektrik dağıtım özelleştirmesi iptal oldu, sonra Halkbank özelleştirmesi iptal oldu. Kamuda çalışan 218 bin işçinin kadroya alınmasının yanında sağlıkta ek harcama yapıldı. Kısmen seçim ekonomisinin işaretleri var” diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı, Türkiye’nin IMF ile yola devam etmesinin faydalı olacağını da ifade etti.

Haberin Devamı