Gazete Vatan Logo

Yaktın hepimizi Müge Anlı!

Bir zamanlar hemen her kanalda gerçek hayatta işlenen cinayetleri ele alan, kayıpların peşine düşen programlar vardı. Şimdi bu işi üstlenen sadece Müge Anlı ve Ebru Gediz kaldı.

Yaktın hepimizi Müge Anlı!

Müge Anlı:

Magazinden gerçek dünyaya transfer

Müge Anlı, magazin alanından gelen bir gazeteci… Ekranlardaki serüveni de magazinin usta kalemi Şenay Düdek’le birlikte hazırladıkları “Dobra Dobra” ile başlamıştı zaten. Daha sonra magazini en azından ekranlarda bıraktı ve “Müge Anlı ile Tatlı Sert”le başka bir platforma atladı. Yakında ATV’de 1500. bölümünü kutlayacak olan program bugüne kadar yüzlerce olayın aydınlatılmasına, kayıpların bulunmasına ve de ayrılan birçok yakının birbirine kavuşmasına vesile oldu. Programın hiç değişmeyenleri arasında, stüdyodaki seyircilerin yanısıra iki deneyimli isim yer alıyor. Bunların ilki; ekranlardan yıllardır hiç eksik olmayan Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, diğeri ise İbrahim Tatlıses’in avukatı olarak ün yapan Avukat Rahmi Özkan. Rahmi Bey, özellikle kadın- erkek tartışması söz konusu olduğunda Müge Hanım ile zıt kutuplarda yer alırken, Arif Hoca tercihini her zaman kadından yana kullanıyor.

Karanlıkta kalan dosyalar

Programda ele alınan olayların bazıları kısa sürede açıklığa kavuşurken, birçok konu yıllardır çözülememiş durumda. 13 yaşında kaçırılıp daha sonra taşlık bir arazide cansız bedeni bulunan Nezen olayı, Çatalca cinayeti, mutfağında nohutlarını ıslatmaya bırakıp sırra kadem basan Samsunlu Emel Hanım’ın akıbeti, her sezon başında tekrar ele alınmasına rağmen bugüne kadar aydınlatılamamış dosyalardan sadece birkaçı.

Haberin Devamı

Müge Anlı’da birçok kez tanık olduğumuz bir başka ilginç durum ise; programa konuk olan faillerin, insanların gözünün içine baka baka söyledikleri yalanlar.

Ebru Gediz:

Serde oyunculuk var

Bugüne kadar Müge Anlı’nın karşısına kimler çıkmadı ki? İnci Ertuğrul, Nagehan Alçı, Serap Ezgü (Paköz), Yalçın Çakır, hatta ve hatta Uğur Arslan… Hepsi geldi geçti, ayakta kalan tek isim Ebru Gediz oldu. Gündüz kuşağı kadın programlarıyla yola çıkan Gediz, Kanal 7’de yayınlanan “Ebru ile Paylaştıkça” ile formatını da değiştirmiş oldu. Birkaç sezon önce Beyaz TV’ye transfer oldu. Artık programın adı; “Ebru Gediz ile Yeni Baştan.” Şov dünyasına oyuncu olarak adım atan Ebru Gediz, programı sunarken bu kabiliyetinden bol bol faydalanıyor alında. Kâh stüdyodaki konuklarına hayat dersleri bahşediyor, kâh programda dertlerine çare arayanlara öğütler veriyor. Konuşmasına genelde bir azarlama tonu hâkim, kaşları çoğunlukla çatık ve yüzü pek az gülüyor. Ha bire bir dosyayı kapatıp diğerini açan Gediz’in dilinden hiç eksik etmediği cümle ise; “Yüce Rabbim ol dediği için oldu, biz ancak vesile olabiliriz.” Programda devreye o kadar sık “az sonra” VTR’si giriyor ki, izleyicilerin kafası sık sık karışıyor. Format gereği, başlangıçta yarım saate yakın bir süre “3.sayfa haberleri”ni yorumlayan Gediz’in devamlı bir stüdyo konuğu yok. Arada bir Av. Cengiz Hortoğlu ziyaret ediyor programı, hepsi o!

Haberin Devamı