Gazete Vatan Logo

Wimbledon provası Antalya’da yapılıyor

Kaya Palazzo Resort Belek Oteli’nin ev sahipliğinde düzenlenen ATP World Tour 250 Turkish Airlines Antalya Open’da final heyecanı bugün oynanacak. Wimbledon öncesi son büyük turnuva Turkish Airlines Antaya Open’da kupa mücadelesi nefes kesecek.

Wimbledon provası Antalya’da yapılıyor

Antalya Kaya Palazzo Belek tesislerinin ev sanhipliği yaptığı ve bu sene ikincisi gerçekleştirilen Turkish Airlines Antalya Open ATP çim kort turnuvası tenis otoritelerince Wimbledon öncesi en büyük prova olarak nitelendirliyor. 24 Haziran’da başlayan turnuva bu hafta sonu oynanacak final maçlarıyla nefesleri kesecek.

Turkish Airlines’ın isim sponsorluğunda düzenlenen toplam 486 bin euro ödüllü dev organizasyonu geçen yıl dünyada 178 saat yayın kapsamıyla 7 milyon seyirci kitlesine ulaşmıştı. Turnuva bu yıl canlı yayınlarla yaklaşık 8 milyon tenissever tarafından 85 ülkede izlendi. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Türkiye Tenis Federasyonu olarak ülke değerlerimizi, kendi potansiyelimizi değerlendirerek Türkiye’nin bir tenis ülkesi olarak anılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğü ve Spor-Toto olmak üzere sponsorlarımızın da desteğiyle dünyanın en iyi sporcularını yetiştirmek için uluslararası turnuvaların yoğunluğu çok önem taşıyor. Bu bağlamda Turkish Airlines Antalya Open’ın ikincisini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Bu organizasyonun hayata geçmesinde emeği olan Kaya Holding’e ve turnuvaya katkı sunan Türk Hava Yolları’na ve yetkilerine isim sponsorluğunu üstlenmiş olmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

28 ana tablo, 32 eleme ve 16’sı çiftler de olmak üzere dünyanın en başarılı teniçilerini buluştuğu turnuvaya dair görüş belirten Başkan Durmuş, “Tenis dünyada en çok ilgi gören branşların başında geliyor. Televizyon yayını ve global görünürlüğünü de hesapladığımızda turnuva, hem Türkiye’nin hem de Antalya’nın ciddi tanıtımını olarak öne çıkıyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

Antalya tenis için doğru lokasyon

Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya da, “ITF turnuvalarına yıl boyunca ev sahipliği yapıyoruz. Oyuncular dünyanın her yerinden puan almak için bu turnuvalara katılıyor ve yarattıkları katma değer çok önemli. Turkish Airlines Antalya Open ile biz de dünyadaki tenisseverler için Antalya’nın doğru lokasyon olduğunu vurguluyoruz” diye konuşarak turnuvanın global tanıtımına vurgu yaptı. Turkish Airlines Antalya Open Turnuva Direktörü Ümit Yaşar Yılmaz, “Turnuva dünyanın yedinci Türkiye’nin tek çim kort turnuvası ve Wimbledon’dan bir hafta önce gerçekleştiriliyor. Tesiste Wimbledon yetkilerinin gözetiminde ve otelin teknik ekibi tarafından hazır hale getirilmiş yedi kort var. Bugün 16:30’da ise final maçı ile turnuva sona erecek. Biletler Biletix üzerinde satılırken Türkiye Tenis Federasyonu’na kayıtlı lisanslı oyuncular ile tüm öğrencileri ücretsiz olarak davet ediyoruz” dedi. 2 Temmuzda başlayan, Wimbledon’dan bir hafta önce oynanan Turkish Airlines Antalya Open, sezonun üçüncü Grand Slam’i öncesi önem taşıyor. Tüm yıl tenis takvimi içerisinde çim kortta oynanan sekiz ATP Turnuvasından biri olarak öne çıkıyor. Turnuvanın toplam para ödülü 486 bin 145 Euro olacak. Tenisin yıldızları Kaya Palazzo Resort Belek’te tekler ve çiftler kategorisinde kupa için ter döktü.
Geçen yılın tekler finalisti Sugita ve Mannarino bir sene sonra turnuvaya dönerken, Damir Dzumhur, Robin Haase ve Dusan Lajoviç, Maximilian Marterer, Marcos Baghdatis gibi tenisin yıldızları Belek’te mücadele etti.
Dünyada bu nitelikte bir turnuvanın ilk kez bir otel içinde yapılıyor olması avantaj olarak değerlendiriliyor. Turkish Airlines Antalya Open için Kaya Palazzo Resort Belek oteli, 7 çim kortu ve 2 bin kişilik tribün kapasitesi ile turnuvaya layıkıyla ev sahipliği yaptı.
Kortları Wimbledon uzmanları tasarladı
Kaya Palazzo Resort Belek Çim kortları yapılırken Wimbledon kortlarının yapımı ve bakımından sorumlu kişilerle birlikte çalışıldı. Kulüp destek oldu ve danışmanlık hizmeti verdi. Zeminler Wimbledon ile birebir aynı kalitede yapıldı. Toprak karışımı ve çimler Antalya’ya özel olarak formüle edildi. Bakımlar tüm yıl boyunca Kaya Palazzo Resort Belek’in kendi ekibi tarafından yapılıyor.

Haberin Devamı