Gazete Vatan Logo

WhatsApp'ta puanlama dönemi başlıyor!

WhatsApp, çok konuşulacak yeni bir özellik ile gündeme geldi. Kişi listenizdeki arkadaşlarınıza puan verme dönemi geliyor.

WhatsApp'ta puanlama dönemi başlıyor!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp çok konuşulacak yeni bir özellik ile gündeme geldi. Her geçen gün bünyesine yeni özellikler ekleyerek karşımıza çıkan popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu defa kişi listenizdeki arkadaşlarınıza puan verme imkanı tanıyor.

WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik kişiler ile konuşma sıklığınıza göre onları notlayacak ve ona göre sıralayacak. Bu kapsamda sadece mesajlaşma değil video ve fotoğraf paylaşmak da notlamayı etkileyecek.

Başka bir deyişle mesajlarına geç cevap veren ya da vermeyen kişiler aldıkları düşük not nedeniyle konuşma listenizde son sıralarda yer alacak. Buna ek olarak gelecek güncelleme ile, WhatsApp’ta bir sohbet sessize alındığında, o sohbetten yeni bir mesaj gelmesi durumunda, uygulama simgesinin köşesinde bildirim rozeti görülmeye devam ediyordu.

Sessiz Mod sayesinde, sessize alınan sohbetlere ait yeni mesaj bildirimleri uygulama simgesinde de çıkmayacak. WABetaInfo'nun duyurduğu WhatsApp’ın bir diğer yeniliği ise “Tatil Modu” olacak. Uygulamadaki “Sessiz Mod” özelliği üzerine kurulan “Tatil Modu”nda, arşive gönderilen sohbetlerin yeniden mesaj geldiğinde aktive edilmesi engelleniyor.

Haberin Devamı

Böylece, tatil modu aktif hale getirildiğinde, arşivlenen herhangi bir sohbetten yeni mesaj gelse bile sohbet, arşivde kalmaya devam edecek.