Gazete Vatan Logo

WhatsApp şüpheli bağlantılar için uyaracak

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Android Beta sürümüne gelen yeni bir özellik ile kullanıcıları şüpheli mesajlara karşı uyaracak.

WhatsApp şüpheli bağlantılar için uyaracak

En yaygın siber saldırı türlerinden biri olan zararlı link gönderme günümüzde milyonlarca kullanıcıyı etkileyen önemli bir sorun. Özellikle e-posta ile yayılan bu tarz zararlı linkler son yıllarda anlık mesajlaşma uygulamalarına da görülmeye başlandı. Bu tarz zararlı spam mesajlarına engel olmayı hedefleyen WhatsApp'ın Beta sürümüne zararlı mesajları uyaran bir sistem eklendi.

Şimdilik sadece Android Beta kullanıcılarının deneyimleyebileceği bu özellik sayesinde WhatsApp, sahte ya da alternatif web sitelerine yönlendiren bağlantıları tespit ederek kullanıcılarını uyaracak.

Son güncellemesi ile Android beta uygulamasına yeni bir özellik daha ekleyen WhatsApp, yakında tüm kullanıcılarını spam mesajlarla yayılan şüpheli bağlantılar için uyaracak. Google Play Beta programına dahil olanların deneyimleyebileceği özellik WhatsApp 2.18.206 sürümünde yer alıyor. Şüpheli Bağlantı Algılama ismine sahip olan yeni özellik kullanılırken eğer sakıncalı bir link tespit ederse kullanıcılara açılır bir pencere ile bu linkin bulunduğu sayfayı ziyaret etme konusunda emin olup olmadığı soruluyor.
Şimdilik sadece belli Android Beta kullanıcılarının deneyimleyebildiği yeni özelliğin testler tamamlandıktan sonra nihai sürümü de gelmesi bekleniyor. O gün gelene kadar WhatsApp'tan özellikel tanımadığınız numaralardan gelen linklere tıklamayın.

Haberin Devamı