Gazete Vatan Logo

Volkswagen’in 6 büyük ülkesinden biri olduk

Türkiye, 100’e yakın ülkeyi solladı

Türkiye, 100’e yakın ülkeyi sollayarak Volkswagen dünyasının en stratejik pazarlarından biri olmayı başardı. Yenilenen Golf de ilk önce Türkiye’yle birlikte 6 ülkede aynı anda satışa sunulacak. Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, bir modelin Avrupa ile eş zamanlı lansmanının ilk kez yapıldığını söyledi.

Türk otomotiv sektörünün önemi dünyada her geçen gün artıyor. Eskiden yeni modellerin Türkiye’ye gelmesi için aylarca bekleyen tüketiciler artık Avrupa’yla aynı anda istedikleri otomobilleri satın alabiliyor. Bunun son örneği Volkswagen’in efsane modeli Golf’te yaşanıyor. Volkswagen AG’nin satışlarında ilk 20 arasında olan ve markanın her yeni uygulamasında pilot ülke seçilen Türkiye, şimdi de yeni nesil Golf’ün dünyada satışa sunulduğu ilk 6 ülkeden biri olacak.

Otomobil ilk önce anavatanı Almanya’nın yanı sıra Türkiye, İtalya, Fransa, Avusturya ve İspanya’da satışa çıkacak. 7’nci nesil Golf, 2 Kasım’da kapılarını açacak Autoshow’da müşterilere tanıtılacak ve fuarın hemen ardından satışa sunulacak.

Satışları 60 bine koşuyor

Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, Volkswagen Türkiye tarihinde bir modelin Avrupa ile eş zamanlı lansmanının ilk kez yapıldığını belirterek, Golf 7’nin Avrupa’nın en büyük pazarlarından İngiltere’de bile Türkiye’den sonra satışa sunulacağını ifade etti.

Yenilenen Golf’ün İtalya’nın Sardunya Adası’ndaki düzenlenen tanıtımında sorularımızı yanıtlayan Uygun, bu yıl sonuna kadar 2 bin adet, 2013’te ise 10 bin adedin üzerinde Golf satışı hedeflediklerini söyledi.

Volkswagen’in dünya çapında ‘en iyi distribütörü’ seçildiklerini belirten Uygun, Türkiye’nin satışta örnek ülke olduğuna işaret etti ve ekledi: “VW dünyasında Türkiye’nin önemi her geçen gün artıyor. Yeni Golf’ün ilk etapta Türkiye’de satışa sunulması da bunun göstergesi.”

Binek otomobil pazarında ilk 3’te olmayı hedeflediklerini kaydeden Vedat Uygun, şunları kaydetti:

“Kalıcı ve istikrarlı olmak istiyoruz. Bu yılı ilk 3’te bitireceğiz. 2011’de kıl payı üçüncülügü kaçırmıştık. Hedef 60 bin adede yakın satışa ulaşmak. Gelecek yıl daha da yüksek olabilir. Volkswagen 2018 yılına kadar dünyanın en büyük üreticisi ve satıcısı olmayı hedefliyor. Dünyada pazar payı çok arttı ve artmaya devam ediyor.”

29 milyon

İlk jenerasyonu 1974’te üretilen Golf’ten bugüne kadar dünyada 29 milyon adetten fazla satıldı. Türkiye’de satılan Golf sayısı 90 bin adedi buldu.

100 kilogram daha hafif, % 23 daha tasarruflu

Yenilenen VW Golf, Kasım ayı ortasından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Otomobil, boyutlarıyla bir önceki nesle göre daha geniş olmasına karşın, 100 kilogram daha hafif. Bu hafifleme, modelde yüzde 23’e varan oranda yakıt tasarrufu sağlıyor. Aracın uzunluğu 56 mm artarken, dingil mesafesinin 59 mm artmasıyla ön ve arka koltuklardaki diz mesafesi de olumlu yönde etkileniyor.

Otomobilin biri dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneği olacak. Yeni Golf ailesinin benzinli versiyonları 1.2 TSI 105 beygir, 1.4 TSI 122 beygir ve 1.4 TSI 140 beygir BlueMotion Technology ile sunuluyor. Ayrıca, yine 1.4 TSI 140 beygirlik versiyonunda ACT adı verilen aktif silindir yönetimi sistemi mevcut. 1.4 TSI Golf, 100 kilometrede 4.8 litre yakıt harcıyor. ACT teknolojisi sayesinde 6. jenerasyon Golf’e göre yüzde 16 oranında yakıt tasarrufu sağlanmış. Yeni Golf’ün BlueMotion Technology ile donatılan dizel versiyonu da 1.6 litrelik TDI motora sahip ve 105 beygir güç üretiyor. Yeni VW Golf’ün fiyatı 42 bin 900 TL’den başlıyor.

Efsane Beetle satışa çıktı

Volkswagen Binek Araç, sessiz sedasız 2 yeni modelini daha pazara sundu. Markanın ilk yeniliği otomotiv dünyasının kült modellerinden biri olan ‘kaplumbağa’ lakaplı The Beetle. Sıradışı tasarıma sahip otomobil, 22 bin 900 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Yeni Beetle’da 160 beygir güç üreten 1.4 TSI ve 105 beygir gücünde 1.2 litre TSI motor seçenekleri yer alıyor.

1.4 TSI motorlu The Beetle sadece DSG şanzımanla satılırken, 1.2 litrede hem manuel hem de DSG vites seçeneği sunuluyor. Araç, Beetle ve Design olmak üzere iki farklı donanım seviyesine sahip. Volkswagen’in bir diğer yeniliği DSG şanzımanlı 1.4 TSI Tiguan modeli. 150 beygir güç üreten motorla donatılan araç, Trend&Fun ve Sport&Style donanım seviyelerinde satın alınabilecek. Tiguan 1.4 TSI DSG, 69 bin 179 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Haberin Devamı