Gazete Vatan Logo

Vatansever ‘Kolsuz Agop’a veda

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli cildiye uzmanlarından olan ‘Kolsuz Agop’ lakaplı Prof. Dr. Agop Kotoğyan için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tören düzenlendi

Vatansever ‘Kolsuz Agop’a veda

İstanbul’da geçtiğimiz salı günü hayatını kaybeden Prof. Dr. Agop Kotoğyan için Cerrahpaşa Hastanesi’nde düzenlenen törene Kotoğyan ailesinin yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin başta dekanı ve başhekimi olmak üzere çalışanları ile meslektaşları, sevenleri katıldı. 79 yaşında ölen Agop Kotoğyan’ın naaşının bulunduğu masanın önündeki bir masaya da biri cübbeli olmak üzere iki fotoğrafı ve büyük bir Türk Bayrağı konuldu. Aile adına oğlu Garen ile kız kardeşi Oremsima Kotoğyan birer konuşma yaptı. Garen Kotoğyan Sağlık Bakanı Demircan başta olmak üzere törene katılan herkese teşekkür etti.

Oremsima Kotoğyan da duygusal bir konuşma yaptı. Bütün aile olarak ağabeyine ‘Ciğerim Agop’ dediklerini aktaran Kotoğyan, ağabeyi Agop Kotoğyan’ın emekli olduğu 2004 yılında annesinin duygularını dile getirmek için okuduğu bir mektubu, dün de törende okudu.

Ağlatan mektup

Törene katılan herkesi duygulandıran mektupta şu ifadeler yer aldı: Babam da okuma yazma bilmezdi. Sen hep okudun, hep çok çalıştın. Biz fukaraydık. Senin yaptığın şu çok zor yolculukta yanına yetecek kadar azık koymadık, koyamadık. Bak burada da açıklıyorum, herkes duysun. Oğlum sana yeterince yardım edemedik. Ben ve baban, hep üzüldük buna. Ama sen bizim yüzümüzü hiç kara çıkarmadın. Her zorluğun üstesinden geldin. Garip kuşun yuvasını yapan Allah uçmak istediğini anlayınca sana kanat taktı. Ciğerim Agop! Çok çalıştın çok yoruldun. Sana ‘biraz istirahat et’ diyeceğim ama biliyorum ki beni dinlemeyeceksin. Şimdi biraz hastayım ama sen biliyorsun ki her zaman yanındayım. Bilesin ki anacığın seninle iftihar ediyor. Baban da sana şimdi yukarıdan bakıyor ve seviniyordur. Ciğerim benim! Seni o kara gözlerinden öpüyorum.

Haberin Devamı