Gazete Vatan Logo
Magazin Vatanım Sensin beklenmedik yerden vurdu! Son bölüm...

Vatanım Sensin beklenmedik yerden vurdu! Son bölüm...

Vatanım Sensin 28. bölümüyle izleyicisinin gönlünü bir kez daha fethetti. İzleyiciler Azize ile Cevdet'in kavuşmasına sevinirken beklenmedik şekilde Teyfik'in foyasının ortaya çıktığı bir bölüm izledi. 29. bölümde Mirliva Teyfik'in başına neler geleceğini göreceğiz.

Vatanım Sensin beklenmedik yerden vurdu! Son bölüm...

Vatanım Sensin'in 28. bölümü dün akşam yayınlandı. Dizinin ilk bölümlerinden beri, izleyicinin nefretini kazanan Mirliva Teyfik (Onur Saylak) gerçek yüzünü gösterdi.

Geçtiğimiz haftalarda Cevdet(Halil Ergenç) ile Azize'nin (Bergüzar Korel) buluşmasını görmek isteyen izleyiciler hayal kırıklığına uğramıştı. 27. bölümde Cevdet farkında olmadan vatan haini olmadığını haykırdı. Azize de tüm bunlara kulak misafiri oldu. Rahat bir nefes alan seyirciler bu bölümde Mirliva Tevfik sahnesiyle ikinci bir sevinç yaşadı. Gazetevatan.com'un haberine göre; 28. bölümün son sahnelerin Teyfik kendi ağzıyla vatana ihanetini itiraf etti. Üstelik hem kuvvacılar hem de padişaha destek verenler oradaydı. Daha da önemlisi Azize'de Mirliva Teyfik'in karşısına dikildi. Dizi, Ali Kemal'in (Kubilay Aka) 'davranın' sözleriyle bitti.

29 bölümde Teyfik'in başına neler gelecek? Nefesler şimdi de bu soru için tutuldu. Bir diğer soru ise onlarca insanın öölümüne neden olan İngiliz Charles Hamilton'ın akıbetinin ne olacağı?

Haberin Devamı

AŞKLARI TAM DA FİLİZLENMİŞTİ

Vatanım Sensin aşk sahneleri ile de çok konuşuluyor. Azize ve Cevdet'in büyük aşkından sonra tam bir vatanperver olan Hilal (Miray Daner) ve Leon'un (Boran Kuzum) aşkı ekrana kiitliyor. Ancak 28. bölümde Hilal, Leon'un casusluk yaptığını öğreniyor. Leon 'canınla tehdit ettiler' dese de Hilal'i ikna edemiyor. Bu konuşmaya şahit olan Yıldırz (Pınar Deniz) ise Vasili'nin yanına koşuyor. 29. bölümde kavuşan aşıkların neler yaşayacağı da görülecek.

28. BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Yörüklere yapılan katliam sonucu olay yerine gelen Cevdet, intikam yemini ederken Yunan Teğmen Stavros tarafından gerçek kimliği öğrenilmişti. Hakikat, aynı zamanda Azize de öğrenmişti. Stavros’un Cevdet’i öldürmek için silahını doğrulttuğu sırada Azize’nin kurşunuyla ölmesi, Cevdet ile ilk defa yüzleşme fırsatı yaratır. Artık hakikat ortadadır ve Cevdet’in vatanı uğruna Yunan Ordusu içinde yer aldığını öğrenir. Büyük bir şaşkınlığa uğrayan Azize ile Cevdet arasında artık hiçbir sır kalmamıştır.

Haberin Devamı


İngiliz Charles Hamilton ile Yunan Ordusu Kumandanı Vasili’nin iş birliği sonucu, binlerce masum can hayatını kaybeder. Mirliva Tevfik, bunu kuvvacıların üzerine yıkmaya hazırdır. Ta ki Salih ve dayısının ona karşı çıkışına kadar… Tevfik, acımasızca engel olarak gördüğü adamı öldürür. Salih, oradan kaçarak canını kurtarmaya çalışır. Yörüklere yapılan katliamın yankıları tüm İzmir’de duyulur. İç isyanın yorgunluğunu üzerinden atamayan İzmir, bu katliamın kuvvacılar tarafından yapıldığı haberiyle çalkalanır. Ali Kemal ve kuvvacılar bunun doğru olmadığını dile getirseler de halkta büyük bir karmaşa hakimdir.

Babası Vasili için kuvvacıların içine sızan Leon’un da kafası karışmıştır. Bu katliamın arkasında kimlerin olduğunu öğrenmek isteyen Leon, Vasili ile yüzleşmeye hazırdır. Tevfik her fırsatta kuvvacıları suçlamaya devam eder. Azize’nin hakikatten habersiz olduğunu düşünen Tevfik, evlerinde de bunu dile getirir. Başta Azize olmak üzere çocukları da itimat etmezler. Tevfik ile Hamilton, yeni bir iş birliğine hazırlanırlar. Lakin bu defa önlerinde bir engel vardır.

Yüzbaşı Yakup da Azize’nin de içinde olacağı yeni bir plan hazırlığındadır. Artık İzmir’deki durum her zamankinden daha kötüdür ve yapılacaklar için fazla geç olmadan harekete geçilmelidir. Cevdet’in gerçek vazifesini öğrenen Azize, onunla birlikte hareket edecektir. Yapılacak yeni plan, bir ulusun bağımsızlığı için büyük bir adım olacaktır.

Haberin Devamı