Gazete Vatan Logo

Uzmanlar söylemişti! Gerçekleşiyor...

Mayıs ayından beri hergün yeni rekorlar kırarak sürekli yükselen Borsa İstanbul (BİST) güne yeni gün içi işlem rekoruyla başladı. 98 bini geçen BİST endeksinin, 100 bini aşması bekleniyor.

Uzmanlar söylemişti! Gerçekleşiyor...

Güne yatay bir seyirle başlayan BIST 100 endeksi, banka hisselerinde yoğunlaşan alımlarla önceki kapanışa göre yüzde 0,4 değer kazandı ve 98.185,80 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Dolar/TL'nin 3,57'nin altına gerilemesi ve Asya borsalarındaki yükseliş eğiliminden bulduğu destekle yükselişini ve rekorlarını devam ettiren BIST 100 endeksi, saat 10.30 itibarıyla 98.000 puanın hemen üzerinde dengelendi.

UZMANLAR DİLE GETİRMİŞTİ

Analistler, endeksin 98.000 üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 100.000 seviyesinin gündeme gelebileceğini, kar satışlarının etkisini artırması durumunda ise 96.000 seviyesinin destek konumunda olacağını ifade etti.

Bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının, yatırımcıların odak noktasında bulunduğunu dile getiren analistler, küresel piyasalarda etkisini sürdüren risk iştahının, endeksin yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.