Gazete Vatan Logo

Uzak Doğulu Araplar’ı geçti

İndirim yapmayan lüks markaların fiyatları Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle % 30 düştü. Çinliler, Temmuz ayında alışverişlerini % 130 artırarak Ortadoğulu turistleri bile geçti.

Uzak Doğulu Araplar’ı geçti

Dövizin son dönemde Türk Lirası’na karşı değer kazanmasını fırsat bilen turistler, lüks markaların mağazalarına akın ediyorlar. Ağırlıklı olarak Ortadoğulu turistlerin oluşturduğu sıralar dikkat çekerken, Uzak Doğulu turistlerin de harcamalarını arttırdığı ortaya çıktı. Lüks markaların yoğun olarak bulunduğu İstanbul’daki İstinyePark, Uzak Doğulu turistlerin akınına uğradı. AVM’nin Temmuz ayı rakamlarına göre, Ortadoğu ülkelerini geçerek yüzde 130’luk artış ile en yüksek harcamayı yapan ülke Çin oldu. 2017 ve 2018 Ağustos ayının ilk hafta sonu rakamları karşılaştırıldığında yabancılara yapılan satışlarda yüzde 200’e varan bir artış gözlemlendi.

Kurdan yüzde 30 zoraki indirim

İSTİNYEPARK’ın Genel Müdürü Uğur Berk, “Hiçbir sezonda indirime gitmeyen söz konusu lüks markaların ürünleri, dolar ve euroda geçen hafta yaşanan artışa rağmen henüz güncellenmedi. Ortaya çıkan tablo sonucunda da fiyatlar yurt dışına göre yüzde 30 gerilemiş oldu” dedi. Yerli markalara da yoğun bir talep oluştuğunu anlatan Berk, “Seçkin marka karmamız ile ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı