Gazete Vatan Logo

Uzak Doğu’yu keşfedin

Uzak Doğu'yu en iyi yaşayabileceğiniz yer olan Pattaya, lüks otelleri, eğlence mekanları ve tapınakları ile tropik bir rüyayı andırıyor

Uzak Doğu’yu keşfedin

Asya'nın güneydoğusunda, Hindiçin yarımadasının ortasında yer alan Tayland, dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri. Ben bu hafta size daha güneyde bulunan Pattaya’dan bahsedeceğim. Ülkenin Phuket’ten sonra, en turistik bölgesi olan Pattaya, Tayland Körfezi’nde yer alıyor. Aslında 1960’lara kadar kendi hâlinde bir balıkçı kasabası olan Pattaya’nın kaderi, Vietnam Savaşı’yla değişiyor. Amerikan askerlerinin dinlenmek için bölgeye gönderilmesinin hemen ardından hızla yayılan turistik popülaritesi Pattaya’yı, Phuket’in rakibi hâline getiriyor. Aralıktan şubata kadar kuru; mart, nisanda nemli ve mayıstan kasıma kadarda yağışlı; ama hepsinde de sıcak ve tropikal bir iklime sahip olan Pattaya’ya gitmek için en uygun dönem her ne kadar aralık-şubat olarak tavsiye edilse de bu dönemde Pattaya, çok daha kalabalık ve pahalı. Bunun yerine muson yağmurlarının başladığı mayıs-kasım arası ise iyi bir alternatif. Bu dönemde tüm gün yağmurun yağması çok nadir görülürken yaklaşık bir iki saatlik yağışın ardından tekrar güneş açıyor; hava sıcaklıkları ise ortalama 28-29 C.

Haberin Devamı

Pek çok alternatif var

Pattaya’ya gitmek için en tercih edilen güzergâh ise Bangkok üzerinden. İstanbul’dan Bangkok’a Türk Hava Yolları’nın haftada 11 seferi var. Havalimanının yaklaşık 120 km güneyinde bulunan Pattaya’ya ulaşım içinse şehirlerarası otobüslerin yanı sıra ortalama 1,5 saat süren ve yaklaşık 4 dolar tutan taksileri de tercih edebilirsiniz. Pattaya’yı gündüz deniz, kum, güneş; gece de eğlence olarak görürseniz buraya büyük haksızlık edersiniz. Elbette denizin tadını çıkaracağınız, bir mercan adası olan Ko Lan’a gitmeli veya sabaha kadar ışıl ışıl, hareketli “Walking Street”i de görmelisiniz; ama Pattaya’nın yalnızca bunlardan ibaret olduğu yanılgısına kapılmayın. Şehrin en yüksek tepesindeki Büyük Buda Tapınağı ve buradan görülen Pattaya manzarası; Tayland’ın sembol yapılarının yanı sıra Avrupa’daki önemli yapıların da minyatürlerinin bulunduğu ve tüm detayların incelikle yansıtıldığı Mini Siam ve Mini Avrupa; kaplan barınağı; fil köyü Pattaya’dayken deneyimlemeniz gerekenlerden yalnızca birkaçı.

Haberin Devamı

Nasıl gidilir:

Web: www.tavport.com

Tel: 08502007050

E-mail: outgoing@tav.aero