Gazete Vatan Logo

Ünlü olunca menajer değiştiriyorlar

Bugünün birçok televizyon yıldızı, şöhreti yakalamalarını sağlayan menajerlerine ilk fırsatta sırt çeviriyor. Şöhret sonrası çeşitli nedenlerde ajans ve menajerlerinde değişikliğe giden ünlüler sözleşmelerini tek taraflı feshettikleri için açılan tazminat davalarıyla karşı karşıya...

Ünlü olunca menajer değiştiriyorlar

Kamera karşısına geçtikleri ilk dizileriyle bir anda yıldızı parlayan, paraya kavuşan genç oyuncular şöhretin devamlılığı için gelen her türlü teklifi değerlendirmeyi tercih ediyor ve televizyon dünyasına adım atmalarını sağlayan ilk menajerlerine sırtını dönüyor. Oyuncunun bu kararının sebebi ve ortak amacı şöhretlerinin devamlılığını garanti altına almak istemeleri. Uzun uğraşlar sonucu elde ettikleri ünü kaybetmek istemeyen genç oyuncuların bu açığını değerlendirmek isteyen ajanslar ise oyunculara reddedemeyecekleri vaatlerde bulunuyor. Vaatleri arasında ise başrol olacakları birkaç sinema filmi, dizi ve reklam anlaşmasının garanti olduğu, sayısız dergi kapağı, gazete ve televizyon röportajları bulunuyor. Tek taraflı sözleşme feshetmenin riskini anlatıp bu riski almaya değeceğini söyleyerek oyuncuları kendi ajanslarına çeken yeni menajerler, eski menajerlerle iletişime geçmemeleri için de oyuncuları uyarıyor. Menajer değişikliği yapan ünlüler arasında Serenay Sarıkaya, Elçin Sangu, Yağmur Tanrısevsin, Afra Saraçoğlu bulunuyor.

Haberin Devamı

Elçin'e 100 bin dolarlık tazminat

Yıldızı, Kiralık Aşk dizisiyle parlayan Elçin Sangu, menajeri Başar Okay'la 2012'de aralarında yaptıkları sadakate dayalı sanatçı sözleşmesine uymayınca Okay çareyi mahkemeye başvurmakta buldu. Okay ile çalıştığı dönemde Elçin Sangu, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Aşk Kaç Beden Giyer, Kiralık Aşk, Karadayı, Kurt Seyit ve Şura dizileri ile bir içecek reklamında oynadı. Aranan oyuncular arasına giren Sangu, daha sonra Başay Okay'ın onayını almadan sözleşmeyi feshetti ve başka bir ajansla çalışmaya başladı. Okay da bunun üzerine 100 bin dolarlık dava açtı. Dava sürüyor.

Sözleşmelerini tek taraflı feshettiler

Özcan Deniz'in yönetmenliğini üstlendiği filmde rol aldıktan sonra yıldızı parlayan ve şimdilerde Fazilet Hanım ve Kızları’nda rol alan Afra Saraçoğlu'na, Antalya'daki ajansıyla yaptığı sözleşmeyi feshettiği gerekçesiyle ajans sahibi Esra Fişekçioğlu Maeyer 53 bin TL'lik tazminat davası açtı. Dava görülmeye devam ediyor. Ancak Saraçoğlu, Maeyer’in ilk meşhur ettiği ve davalık olduğu isim değil. Modellik ve oyunculuğa başlattığı Serenay Sarıkaya’nın da tanındıktan ve İstanbul’a taşındıktan sonra sözleşmesini feshetmesi üzeri ve ajansı devre dışı bırakarak reklam ve dizi tekliflerini kabul ettiği gerekçesiyle sembolik olarak 3 bin 500 TL’lik tazminat davası açtı. Bu davalar da devam ediyor.

Haberin Devamı

Serenay Sarıkaya’dan karşı dava

Sarıkaya’yla 2007 yılında çalışmaya başlayan Maeyer “Onu güzellik yarışmasına gönderdim, klip, dizi ve reklam filmlerinde oynamasını sağladım. Ben olmasam Serenay Sarıkaya diye birisi olmayacaktı" dedi. Ajansın kötü niyetli olduğunu ileri süren Sarıkaya da, çalıştığı işlerden alacağı olduğunu belirterek, hakları saklı kalmak üzere 1000 TL'lik alacak davası açmış ve annesi Ümmühan Seyhan'ı davada tanık olarak göstermişti.

Yeni ajansta aradığını bulamadı

Yağmur Tanrısevsin, kendisini meşhur eden Tümay Özokur'la yollarını ayırdı ve başka bir ajansla anlaştı. Ama gittiği ajansdan ve menajerinin çalışmasından memnun kalmayan Yağmur Tanrısevsin buradan da ayrıldı. Tanrısevsin'in, Tümay Özokur'dan ayrılık süreci ise çok sakin olmadı. Menajer, "Evde mi hizmet bekliyor? Yemeğini yapmak, uyutmak gibi şansım yok. Ben kimsenin asistanı değilim" diyerek dava açtı.

Haberin Devamı

Açılan dava geri çekildi

Kıvanç Tatlıtuğ, Best Model yarışmasıyla kendisine şöhret kapılarını açan eski menajeri Erkan Özerman'la davalık olmuştu. Oyuncu, bir dönem 'babam gibi' dediği Özerman'la aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı bitirdi. Bunun üzerine Erkan Özerman soluğu mahkemede aldı. Ancak araya hatırlı dostların girmesiyle Özerman davayı geri çekti.

Esra Fişekçioğlu Maeyer

Maddiyatı tercih ettiler

Antalya’da faliyet gösteren ve Serenay Sarıkaya, Burcu Biricik, Ece Gürsel, Afra Saraçoğlu, Dilan Çiçek Deniz gibi isimleri ilk eğiten ve sektöre kazandıran Esra Fişekçioğlu Maeyer, genç oyuncuların menajer değişikliğini maddiyat nedeniyle yaptıklarını söylüyor. Maeyer, “Gençlere umut tacirliği yapan çok insan var. Her eğittiğim oyuncuylu duygusal bir bağ kurdum. Onları kızım gibi sevdim ama bu şekilde dönüp gitmeleri beni çok kırdı. Hem Serenay hem Afra için ciddi emekler ve eğitimler verdim. Bu şekilde olması bu noktaya gelmesi üzücü” diyor.

Haberin Devamı

Tümay Özokur

Işıltı gözlerini kamaştırdı

Oyuncunun aile bağları kuvvetli değilse, ilkeleri yoksa, vefayı öğrenememişse herkese sırtını dönebilir. Bu dünya çok ışıltılı, göz kamaştırıcı dolayısıyla egoyu yönetebilmek tecrübe istiyor. Diğer taraftan şöhret olmadığı dönemde para kazandırmayan oyuncuya yatırım yapmayan ajanslar oyuncu para kazanmaya başladığı anda peşlerine düşüp vaadlerde buluyor. Onları etkisine almak isteyenler bence daha sorunlu. Gençlerin aradıkları en temel duygu güven olsun. Kendilerine emek veren insanlara vefa duygularını kaybetmesinler.