Gazete Vatan Logo

Ünlü isimlerden meme sağlığı için “Kontrol Sende” çağrısı…

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Meme Sağlığı Derneği’nin başlattığı “Kontrol Sende” kampanyasına destek veren ünlü isimler kadınları uyarıyor.

Ünlü isimlerden meme sağlığı için “Kontrol Sende” çağrısı…

Nestlé Nesfit’in, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Meme Sağlığı Derneği ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği “Kontrol Sende” kampanyası, ünlü isimlerin de desteğiyle daha fazla kadına ulaşıyor. Ebru Akel Sancak, Başak Dizer Tatlıtuğ, Ceylan Çapa, Deniz Marşan, Gizem Hatipoğlu,İdil Yazar, Larissa Gacemer, Merve Oflaz ve Özge Ulusoy gibi isimlerin çağrısıyla başlayan kampanyada, ünlüler, kadınları meme sağlığı konusunda bilinçlendirerek, ufak dokunuşların hayat kurtaracak kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Kadınların kendi kendini düzenli kontrol etmesi ve yılda bir kez doktor kontrolü, meme sağlığı konusunda bilinçlenmeleri adına önemli bir değişim yaratıyor. “kontrol sende” diyerek kadınlara seslenen kampanya, kadınların kendi kendilerine kontrollerini yapabileceklerini ve erken teşhise imkan tanıyan bu kontrolün ileride ortaya çıkabilecek sorunlar karşısında hayat kurtaracak kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Ünlü isimlerin de desteğiyle daha fazla kadına ulaşmayı hedefleyen kampanya aracılığıyla yüzbinlerce kadına meme sağlığının önemi anlatılacak.

Haberin Devamı

Özge Ulusoy
Erken tanı ve etkin tedavi ile meme kanserinden kurtulma şansının yüzde 100’e ulaştığını duyduğumda kendi kendini muayene etmenin önemini bir kez daha anladım. Erken tanı ve bilinçlendirmenin önemi çok büyük.
Ebru Akel Sancak
Çoğu zaman hayatın yoğunluk ve koşturması içerisinde kendimizi ihmal ediyoruz. Çok küçük ve zaman almayan basit hareketlerle meme kanserine karşı erken teşhise imkan sağlayabilir ve önlemini alabiliriz.
Gizem Hatipoğlu
Erken tanı kendi kontrolümüzü yaptığımızda o kadar kolay ki… Meme kanserinde erken teşhis için bunu uyguluyorum. Kadınlarda da bu bilinci oluşturmak çok basit bu muayeneyi düzenli hale getirmelerini sağlamak için tüm kadınlara sesleniyorum.
Larissa Gacemer
Mutluluğun kaynağı sağlıktan gelir. Sağlıklı bir beden de düzenli olarak kontrol ister. Kendi kendimizi düzenli olarak kontrol ederek meme kanserine karşı erken önlem alabiliriz. Unutmayalım ki meme kanserinde Kontrol Sende!

Haberin Devamı