Gazete Vatan Logo

Ülkeme güveniyorum SUV 2021’e yetişiyor

Hyundai Assan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Kibar, piyasadaki dalgalanmanın yatırımlarını etkilemeyeceğini belirterek, “İhracata büyük katkı sağlayacak SUV 2021’de geliyor” dedi.

Ülkeme güveniyorum  SUV 2021’e yetişiyor

Güney Koreli Hyundai’nin deniz aşırı ilk tesisi olan İzmit’te i10 ve i20’den sonra üçüncü model heyecanı yaşanıyor. Hyundai piyasadaki dalgalanmalara rağmen Türkiye’deki yeni SUV projesinin çalışmalarını hızlandırıyor. Şirket Avrupa’da büyüyen SUV pazarında rekabete gireceği yeni silahını 2021’de bantlardan indirmeyi planlıyor.

Hyundai Assan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, İzmit fabrikasında üretilecek 3’üncü modelin iş planlarına uygun şekilde ilerlediğini belirterek, “Programımıza uygun çalışıyoruz, şu an bir sorun yok.

B sınıfında yer alacak SUV modeli 2021’e yetişecek” diye konuştu.

Avrupa iyi gidiyor

Kibar, döviz kurlarında aşırı dalgalanmaların olduğu Cuma günü gerçekleştirdiğimiz görüşmede Türkiye ekonomisine güven mesajı verdi. Hyundai Assan’ın ihracat odaklı çalıştığının altını çizen Kibar, şunları kaydetti:

“SUV modeliyle ihracattan dolayı rekabetçiliğimiz olumlu yönde etkilenecek. Avrupa gibi gelişmiş piyasalardaki olası kriz daha etkileyici olurdu. Öyle bir durum da zaten söz konusu değil. İş planlarımız devam edecek. Ekonomiye, istihdama katkı ve ihracattaki artış planlarımızla Türkiye’ye destek olacağız. Bunun yanı sıra iç pazara sunucağımız yerli ürünlerle ithal ikamesi çalışmalarımızı etkin şekilde devreye sokacağız. Ülkemize güveniyoruz.”

Haberin Devamı

Ali Kibar, İzmit’te üretilecek SUV’un tamamen farklı olacağını hatırlatarak, “Hindistan’da üretilen Creta ile Kore’de üretilen Kona arasında bir model olacak” diye ekledi.

İhracatın oranı % 92’ye çıktı
ALİ Kibar’ın altını çizdiği gibi 245 bin adetlik yıllık üretim kapasitesine sahip olan Hyundai Assan’ın İzmit tesisi ihracat odaklı çalışarak iç pazardaki dalgalanmalardan etkilenmiyor. Şirket 7 aylık dönemde i10 ile i20’den toplam 127 bin 800 adet üretirken, 117 bin 537 adedini 40’tan fazla ülkeye gönderdi. İhracatın oranı yüzde 92 gibi yüksek seviyeye çıktı. Hyundai Assan, 2017’de
1 milyar 986 milyon dolarlık ihracata imza atmıştı.
Hyundai Avrupalı oldu
HyundaI, büyüme stratejileri doğrultusunda denizaşırı ülkelerde organizasyon yapısını değiştirdi. Buna göre, Kuzey Amerika, Avrupa ve Hindistan yeni bölgesel merkez olarak belirlendi. Hyundai Avrupa, üretim üsleri Türkiye ve Çekya’da oluştu. Hyundai, özellikle Avrupa merkezini kurarak bölgede daha hızlı yatırım kararları almayı planlarken, Avrupalı tüketicilerin beklentileri doğrultusunda modeller geliştirmeyi hedefliyor. İzmit fabrikasında üretilecek yeni SUV modeli, Hyundai Avrupa’nın ilk meyvesi olacak.

Haberin Devamı